eltatv-pokloni knjiguKako bi pomogli bibliotekama u Srpskoj, pogođenim majskim poplavama, u Narodnoj biblioteci “Ćirilo i Metodije” u Prijedoru organizovana je akcija “Pokloni knjigu”. Do sada je prikupljeno oko 900 bibliotečkih jedinica, a akcija će trajati do kraja godine.

– Naglasiću da dobojskoj biblioteci najviše trebaju dječije knjige, jer je dječije odjeljenje u potpunosti stradalo. Inače, prihvatamo svu literaturu, kazala je Mara Ećim, direktorica NB “Ćirilo i Metodije”.

Prikupljena literatura biće donirana biblioteci u Doboju. U toj kući kulture, koja je pretrpjela ogromnu štetu tokom majskih poplava, kažu da će im donacija dobro doći.

– Donacija iz Prijedora, kao i svaka druga, značiće mnogo. Prije svega, to će nam pomoći da vratimo biblioteku u prijašnje stanje i našim korisnicima pružimo uslugu na koju su navikli u našoj ustanovi, kazala je Slavica Gostimirović, direktorica NB u Doboju.

Ovu humanitarnu akciju podržavaju i građani Prijedora. Drago im je, kažu, što simboličnim gestom doprinose obnovi kuća kulture u Srpskoj.

ELTA TV