sds tribina-szp podrska bericu (1)Lideri članica Saveza za promjene potpisali su večeras sporazum podrške predsjedniku Gradskog odbora SDS-a Prijedor Dušanu Beriću koji se kandidovao za gradonačelnika, a prijedorski SDS obilježio je 26 godina od osnivanja stranke u ovom gradu.

Predsjednik SDS-a Mladen Bosić rekao je da je došlo vrijeme da Prijedor doživi promjene i da je suviše dugo jedna politička opcija na vlasti.

“Samo su se dva čovjeka kandidovala za gradonačelnika Prijedora i ovo je specifična situacija. Ubijeđeni smo da će naš kandidat, s obzirom na iskustvo i povjerenje građana, dobiti podršku”, rekao je Bosić novinarima u Prijedoru.

sds tribina-szp podrska bericu (2)Predsjednik PDP-a Branislav Borenović naveo je da je Prijedor jedan od gradova u kojem se “sudaraju” dva koncepta i dva politička bloka – onaj koji vodi Republiku Srpsku i onaj koji čine stranke Saveza za promjene.

“Berić je odlučan čovjek koji zna šta je potrebno uraditi u Prijedoru”, kaže Borenović.

Predsjednik Srpske radikalne stranke Republike Srpske Milanko Mihajilica istakao je da je uvjeren da građani imaju mnogo više razloga da u Prijedoru izaberu Berića za gradonačelnika.

“On je domaćin, privrednik, Prijedorčanin, čovjek koji voli ovaj grad, koji će domaćinski upravljati njime i odnositi se prema ljudima ljudski, a prema prirodnim i ljudskim potencijalima na najbolji mogući način”, dodao je Mihajilica.

sds tribina-szp podrska bericu (3)Potpredsjednik NDP-a Krsto Jandrić istakao je da su, bez obzira koliko neko učinio za svoju lokalnu zajednicu, promjene potrebne.

Berić je naglasio večeras da je on predstavnik iz naroda, te da u Prijedoru očekuje pobjedu naroda, a ne pobjedu stranaka.

“Čovjek sam koji čitav život zarađuje platu u privredi. Budžet je svetinja i svaka para mora biti racionalno utrošena”, istakao je Berić.

Osim njega, za gradonačelnika Prijedora kandidovao se Milenko Đaković iz DNS-a.

Iz GO SDS-a Prijedor najavili su za 1. avgust skup u selu Marićka kod Prijedora, na mjestu gdje je 1990. godine Jovan Rašković osnovao prijedorski SDS.

Tekst – SRNA
Foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

sds tribina-szp podrska bericu (4) sds tribina-szp podrska bericu (5) sds tribina-szp podrska bericu (6) sds tribina-szp podrska bericu (7) sds tribina-szp podrska bericu (8) sds tribina-szp podrska bericu (9)