fk omarskaIz fudbalskog kluba Omarska proteklih dana upućeno je svojevrsno „otvoreno pismo“, odnosno Zahtjev za izjašnjenje, Područnom fudbalskom savezu Prijedor u kojem ovaj klub najavljuje moguće istupanje iz ovog saveza i priključenje PFS Banja Luka.

Naime, u ovom klubu su ostali nemalo iznenađeni kada su iz sredstava javnog informisanja(internet portala) saznali da gospodin Jovan Nišević, kao jedini predstavnik FK Omarska, u narednoj sezoni neće biti na listi delegata Druge lige RS-grupa Zapad.

Omarščani u svom pismu protestvuju protiv odnosa FSP Prijedor prema ovom klubu, kojeg, po njihovim riječima, očigledno više ne smatraju dijelom ovog Saveza.

-Prilikom nedavnog imenovanja velikog broja sportskih radnika na brojne pozicije, od najnižeg do najvišeg nivoa, ni na jednu poziciju nije imenovan bilo koji sportski radnik iz našeg kluba – stoji u ovom pismu.

Iz drugoligaša RS navode da je „kap koja je prelila čašu“ za njih bila činjenica da je PFS Prijedor bez bilo kakve konsultacije sa FK Omarska, liste delegata skinuo jedinog predstavnika koji je predstavljao ovaj klub u okviru drugoligaškog takmičenja, čime su postali jedina ekipa u toj konkurenciji koja nema predstavnika među delegatima.

kup grada prijedora-omarska pobjednik (1)Iz kluba koji je u prošloj sezoni gotovo do posljednjeg kola vodio bitku za titulu i plasman u Prvu ligu RS napominju da broj delegata koje PFS Prijedor predlaže na liste, zavisi od broja klubova u određenim ligama, te je na osnovu plasmana FK Omarska u prošlom prvenstvu, ovom savezu i pripalo pravo da imenuje delegate u okviru drugoligaškog takmičenja.

-Posebno nas boli činjenica, da se ni na bilo koji način niste obratili Fudbalskom klubu Omarska, kako bismo u zajedničkim konsultacijama riješili bar dio problema koji se tiču i našeg kluba, a na osnovu Vašeg odnosa stičemo utisak da više nismo dobro došli kao članica PFS Prijedor – navedeno je u pismu FK Omarska koje nam je dostavljeno.

Iz kluba ističu da ne žele da na bilo koji način bespotrebno remete odnose, jer ih interesuje samo sportski aspekt fudbalskog sporta, te su spremni na saradnju i prevazilaženje trenutnih očiglednih animoziteta prema FK Omarska.

kup grada prijedora 2016-finale (1)Iz redova drugoligaša Srpske ne mogu da se ne otmu utisku da ova dešavanja imaju veze sa činjenicom da je FK Omarska imala svog kandidata za predsjednika GFS Prijedor, sve u želji da se na neki način prevaziđu „podjele“ nastale među klubovima sa područja grada zbog svojevrsnog sukobe dvije suprotstavljene strane čiji kandidati su bili Slaviša Kralj i Stojan Janjetović.

Omarščani podsjećaju da je njihov predstavnik, zbog brojnih neregularnosti i povreda Statuta saveza napustio Skupštinu GFS Prijedor u kojoj su, uz dužno poštovanje prema trenerima i sudijama, više „vrijedili“ njihovi glasovi nego glasovi klubova koji čine savez.

U redovima ovog kluba i dalje su na stanovištu da je i tada i sada bilo neophodno održati novu sjednicu ovog saveza, poštovati Statut i samo prema tim mjerilima odabrati funkcionere.

fk omarskaMeđutim, nadležni su olako „prešli“ preko svega uprkos dopisu većeg broja klubova koji je potpisala i Omarska.

Osvajač Kupa grada Prijedora i drugoplasirani tim Druge lige RS-grupa Zapad takođe podsjeća da je prema sportskim rezultatima u protekloj sezoni najbolji klub iz PFS Prijedor, jer su FK Rudar-Prijedor i FK Sloboda Novi Grad ispali iz Premijer lige, odnosno Prve lige RS, dok je FK Borac iz Kozarske Dubice ostao u istom rangu takmičenja kao i FK Omarska, samo zahvaljujući odustajanju FK Mladost Velika Obarska od takmičenja u društvu najboljih klubova RS.

Tim više čudi činjenica da su se na listi delegata Druge lige RS-grupa Zapad našla čak dva imena iz Kozarske Dubice te tri imena iz Prijedora, koji nisu prijedlog i „predstavnici“ Omarske, odnosno,veliko je pitanje koji su ih klubovi predložili.

-Nadamo se da Vaš odnos nije uzrokovan nekim vansportskim razlozima, te Vas molimo da nam u roku od osam dana dostavite izjašnjenje o razlozima zbog kojih ste skinuli predstavnika FK Omarska sa liste delegata Druge lige RS, kao i svih drugih sportskih radnika našeg kluba, te da preispitate svoju odluku. U suprotnom FK Omarska će smatrati da nas više ne smatrate dijelom ovog Područnog saveza, te će preduzeti sve potrebne radnje kako bi postao član PFS Banja Luka – stoji na kraju pisma upućenog Područnom fudbalskom savezu Prijedor koje je potpisao Svetozar Krecelj, predsjednik FK Omarska.

Na potezu je Područni fudbalski savez Prijedor.

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com