brezicani-amfiteatar kod crkve (1)Članovi Kulturno-umjetničkog društva „Milan Egić“ pripremaju se za tradicionalno „Svetkovanje o Ognjenoj Mariji“ koje se naredna tri dana dešava u ovom mjestu nadomak Prijedora.

Da pripreme nisu samo doček gostiju i nastup na manifestaciji, pokazali su akcijom koju su organizovali kod Crkve Sv. Velikomučenice Marine u Brezičanima.

Naime, vrijedni članovi društva uz pomoć mještana su uredili plato pored crkve i od njega napravili svojevrstan „amfiteatar“.

brezicani-amfiteatar kod crkve (3)-Uredili smo padinu uzvišenja na kojem se nalazi crkva i pretvorili je u gledalište a u podnožju smo postavili binu na kojoj će se održati dio programa naše manifestacije koja je i ove godine dio Kulturnog ljeta „Prijedor 2016“ – rekla je Olivera Brdar Mirković, potpredsjednica KUD-a „Milan Egić“.

Ona se zahvalila prijedorskim preduzećima Niskogradnja Marjanović, GP „Knežević“ i „POLIS“, koji su pružili pomoć u realizaciji ove akcije.

U okviru „Svetkovanja o Ognjenoj Mariji“ ovog četvrtka pored društvenog doma u Brezičanima biće održano
Veče tamburice – koncert tamburaških orkestara sa početkom od 20:30 časova, za petak od 21:00 čas je predviđeno Veče folklora – koncert KUD “Milan Egić” sa prijateljima kod Crkve Sv. Velikomučenice Marine dok će u subotu od 9:00 časova na istom mjestu od 9:00 biti Sveta Liturgija sa Litijom, koncert vokalnih grupa i „Trpeza ljubavi“.

Tekst i foto – KUD „Milan Egić“ Brezičani/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

brezicani-amfiteatar kod crkve (2) brezicani-amfiteatar kod crkve (4) brezicani-amfiteatar kod crkve (6) brezicani-amfiteatar kod crkve (5)