sloboda mg-rudar prijedor-prijateljska (1)Iako su u Mrkonjić Gradu u prijateljskom megdanu prvoligaša Republike Srpske domaći prvo poluvrijeme riješili u svoju korist, na kraju je došla od izražaja bolja fizička spremnost raspoloženih izabranika Zlatka Jelisavca – Sloboda: Rudar-Prijedor 1:4 (1:0).

Ekipa Dragana Vukše, koji vjeruje da će do starta prvenstvenih borbi složiti sve kockice došla je u vođstvo u 24.minuti, kada je iskusni Igor Mirković poslao loptu u mrežu svog nekadašnjeg saigrača, golmana Nemanje Petrovića za 1:0.

U nastavku dominacija „rudara sa Sane“, a Aleksandar Vojnović koji bi, uz Bojana Burazora, jer ostaje u klubu na radost navijača, trebao da bude jedan od kreatora njihove igre u 53.minuti donio je izjednačenje udarcem sa 20-ak metara.

sloboda mg-rudar prijedor-prijateljska (2)Igrao se 61.minut kada je Edvin Ćatić doveo goste u vođstvo 1:2, da bi pet minuta kasnije Dejan Bajić, igrač iz Srbije „na probi“ pogodio cilj za 1:3 nakon polukontre Mrkića i Gavranovića.

Konačan rezultat postavio je sjajnim pogotkom Ervin Ćatić u 74. minuti, koji je loptu nakon centaršuta „zakucao“ pod prečku.

Treba reći da su Prijedorčani bili nekompletni na ovom meču jer su zbog lakših povreda izostali Milinković, Majdanac, Paunović i Jaćimović, te Davidović zbog smrtnog slučaja u porodici.

Sloboda(MG): Rudar-Prijedor 1:4(1:0)

Mrkonjić Grad
Stadion: „Luke“
Gledalaca: 50
Sudija: Ognjen Valjić (Banjaluka)
Strijelci: Mirković u 24. za Slobodu, a Vojnović u 53., Ćatić u 61. i 74. i Bajić u 66.minuti za Rudar-Prijedor

SLOBODA:
Matović, Kukić, Sladojević, M.Kovačević, Gračanin, Mirković, Kremenović, Savanović, Travar, Đukarić, Šamara
Igrali su još: Kokeza, I.Kovačević, Mitrić, Šajić, Žarić

RUDAR-PRIJEDOR
Petrović, Miličević, Marić, Dalić, Lajić, Vojnović, Šakić, Lolić, Rokvić, S.Kovljen, Bajić
Još su igrali: Inđić, Ćatić, Burazor, P.Kovljen, Gavranović, Mrkić

Tekst i foto – Nenad Đerić/Vladan Lekanić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

sloboda mg-rudar prijedor-prijateljska (3)