padobranstvo-prijedorcani najbolji u bihacu (1)U Bihaću je održano 11. otvoreno Prvenstvo BiH u padobranskim skokovima na cilj.

Nastupila su 22 takmičara iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije.

Najuspješniji su bili takmičari iz Aerokluba „Prijedor”.

Pobjedničko postolje je bilo pretijesno za padobranske majstore plavih visina našeg grada.

Najiskusniji “ciljaš” u regiji Prijedorčanin Siniša Vujaković je trijumfovao u otvorenoj i konkurenciji takmičara BiH.

U generalnom poretku ekipa “Prijedora”, sa 40 negativnih poena bila je prva, “Skydive” Medeno Polje (110) druga, a treća je “Panorama” Bihać sa 150 negativnih poena.

padobranstvo-prijedorcani najbolji u bihacu (2)U pojedinačnom plasmanu Otvorenog prvenstva Siniša Vujaković je trijumfovao sa četiri negativna poena. Goran Ratkajac, ponajbolji “ciljaš” svijeta, iz Riječkog “Kumulusa” bio je drugi (6).

Poredak ostalih članova ekipe AK “Prijedor”: Draško Lajić (6) je zauzeo treće, Boban Ivetić (10) četvrto, Pavle Šolak (20) osmo, a Ivan Bešlić (64) 16. mjesto.

U konkurenciji za državnog pravka BiH medaljama su se okitili članovi AK “Prijedor”: Vujaković je bio prvi, Lajić drugi, a Ivetić treći.

Vujaković je učestvovao i dobre rezultate postizao na prethodnih šest takmičenja Svjetskog Kupa, prvenstva Austrije i Petrovdanskog padobranskog Kupa u Prijedoru i banjalučkom memorijalu “Pet zvijezda”.

U avgustu ga očekuju takmičenja u okviru Svjetskog Kupa u Italiji, Austriji i Sloveniji.

RTV Prijedor
Foto – Siniša Vujaković