omarska-sloboda ng-prijateljska (1)U trećem pripremnom susretu Omarska je ubjedljivo savladala Slobodu iz Novog Grada sa 4:1 i revanširala se za poraz 7:3 od prije sedam dana.

Ovo je prvi susret u kojem je Omarska nastupila sa većinom prvotimaca (nedostajali su Malešević i Višić), te nakon sedam dana kvalitetnog rada na pripremama.

Omarska je prikazala veoma dobru igru i potvrdila da će i ove godine igrati značajnu ulogu na drugoligaškom zapadu.

omarska-sloboda ng-prijateljska (2)U taboru Omarske možemo biti prezadovoljni svim danas viđenim: kvalitetom igre, zalaganjem, fizičkom pripremljenošću većine igrača a i realizacijom. U svim segmentima smo nadigrali Slobodu, koja ima najviše ambicije u sledećoj sezoni.

Posebno dobar fudbal viđen je u prvih trideset minuta, kada su obe ekipe igrale punom snagom i viđena je utakmica veoma visokog tempa, sa mnogo duela, ali bez mnogo šansi.

Vrijedi izdvojiti samo stopostotnu priliku Romanić Dejana koji je sjajno istrčao jednu kontru, bio sam pred golmanom Slobode, lobovao ga, ali je lopta otišla iznad prečke.

omarska-sloboda ng-prijateljska (3)Omarska je povela u 35. minutu. Vedran Panić je sjajno izveo slobodan udarac sa dvadesetak metara i preko živog zida nebranjeno pogodio mrežu Slobode. Veoma lijep gol. U poslednjim trenucima prvog poluvremena gosti su izjednačili iz penala kojeg je u gol pretvorio Tica.

U drugom poluvremenu Omarska je takođe bila bolji protivnik. Već u 48. minutu Panić je napravio solo prodor po desnoj strani, izmješao odbranu Slobode i pogodio za 2:1. U 61. minutu sličan gol, ali sa druge strane, ovaj put je precizan bio Hrvaćanin za 3:1, a konačan rezultat postavio je Zdjelar tri minuta prije kraja utakmice. Zdjelar je rezantnim udarcem sa dvadesetak metara smjestio loptu uz samu desnu stativu gola Slobode i postavio konačnih 4:1.

omarska-sloboda ng-prijateljska (3)Rezultat i igra koji obećavaju, a treba istaći i učinak mladog Rosić Branka koji je pokazao da bi ove sezone mogao biti veoma značajna karika u igri Omarske, te golmana Drinić Nikolu koji je odigrao prve minute za seniorski sastav Omarske.

Već za vikend Omarska nastupa na ”Turniru šampiona” koji se igra na stadionu Krajine u Rosuljama. Osim Omarske nastupaju: Krajina, Čelinac (prvak područne lige Banjaluka) i Željezničar (prvak regionalne lige zapad).

Omarska – Sloboda (Novi Grad) 4-1
1:0 Panić ‘35
1:1 Tica ‘44 (penal)
2:1 Panić ‘48
3:1 Hrvaćanin ‘61
4:1 Zdjelar ‘87

Omarska: Begović, Nišević Nemanja, Romanić Bojan, Nišević Dejan, Anđić, Zjelar, Romanić Dejan, Romanić Darko, Rosić Branko, Panić, Hrvaćanin
Ušli: Grahovac, Krecelj, Drinić Nikola, Pušac Milan

FK Omarska