rudar prijedor-capljina (4)Uspješna je bila provjera Rudar-Prijedora, koji je, pripremajući se za sljedeće prvenstvo Prve lige Republike Srpske, remizirao u Mrkonjić Gradu protiv prvoligaša FBiH, Čapljine 1:1.

Poslije vođstva u drugom poluvremenu, golom Rajka Pekije, rival je mogao biti „dotučen“ drugim pogotkom, ali je onda primljen onaj izjednačujući, pa je izostala i treća pobjeda.

Prethodno su savladani u gostima Omarska (3:0) i gradiška Kozara sa 3:2.

„Rudari sa Sane“ dobro su odradili posao mada osim „štopera“ Nemanje Pekije, koji je otišao put Malte, u sastavu nije bilo ni drugog igrača na za koga se vjerovalo da će biti nosilac igre, „veziste“ Bojana Burazora, pošto je najavio odlazak u redove Viteza.

-Moramo biti zadovoljni prikazanim, s obzirom u kojem smo vremenskom periodu priprema, jer smo započeli treću sedmicu rada. Nama je u ovom momentu bilo najbitnije da se niko ne povrijedi. Postavili smo zadnju liniju koja je prvi put igrala zajedno, u ekipi su dva mlada igrača rođena 1998.godine, Ognjen Davidović i Predrag Lajić, što je, možda, i najveća dobit ove utakmice. Ne bih nikoga izdvajao, najvažnije je da momci dobro izdržavaju naprore, a svakao je za pohvalu što nismo poraženi. Imali smo pozitivan rezultat, a nadam se da nas u daljem radu neće pratiti povrede i da ćemo se dobro spremiti za iskušenja koja nas očekuju – rekao je šef stručnog štaba Prijedorčana Zlatko Jelisavac.

Sigurno je da su u dojučerašnjem premijerligašu BiH, koji sve svoje kontrolne mečeve igra van Prijedora, zbog činjenice da teren na Gradskom stadionu, nije u adekvatnom stanju, bili zahvalni i domaćinima iz Slobode.

Na stadionu „Luke“ predsjednik Mrkonjićana Gojko Đurić učinio je sve da susret sa timom iz Hercegovine, koji se u ovom gradu nalazi na desetodnevnim pripremama, bude organizovan na najvišem nivou.

Sportska saradnja krajiških klubova trebala bi da bude, kao što je u ovom slučaju lijepim primjerom i potvrđeno, isto toliko značajna kao i sportsko nadigravanje na „travnatom tepihu“.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com