rtrs-autotransport pdPrijedorski Autotransport – nekadašnji gubitaš sa milionskim dugovanjima, danas posluje pozitivno.

Nakon okončanog stečaja, kupovine od Vlade Republike Srpske te prebacivanja u nadležnost grada, prevazišao je brojne izazove. Obnovljen je vozni park, otvorena nova radna mjesta. Autotransport danas zapošljava 67 radnika.

Višegodišnja neizvjesnost, neredovna primanja, borba za egzistenciju i strah od gubitka posla – danas je u prijedorskom Autotransportu prošlost. Sa nekoliko decenija radnog staža iza sebe, jedan od najstarijih radnika, broji dane do odlaska u penziju.

Dok jedni odlaze u penziju, drugi dolaze – tako je u Autotransportu. Vrata ovog preduzeća otvorena su za nove radnike.

– Zaposlen sam kao relativno mlad čovjek nakon završenog fakulteta. Mislim da je ovo prilika koja se zaista rijetko pruža. Preduzeće Autotransport posluje zaista dobro. Plate su redovne i ja kao i svi ostali radnici izuzetno smo zadovoljni – kaže Stojan Grujičić, inžinjer saobraćaja.

Nekad stari i dotrajali autobusi, zamijenjeni su novim. Razliku primjećuju i putnici.

Autotransport posluje pozitivno – milionska dugovanja svedena su na 127 hiljada KM. Međutim, pravi problemi u radu ovog preduzeća u određenom periodu biće prevaziđeni, a postojeće kreditno zaduženje izmireno. U Autotransportu već novi planovi.

– Idemo sa razmišljanjem da povećamo plate radnicima, da određenu opremu nabavimo, da počnemo još neke djelatnosti. Ovo preduzeće može da postoji, da radi, i da bude jedan nosioc razvoja u gradu Priejdoru – kaže Branko Kljajić, direktor preduzeća.

Kako bi upotpunili ponudu, otvorena je i turistička agencija, koja raspolaže aranžmanima, koji su kokurentni na tržištu. To dodatno potvrđuje da nekadašnji gubitaš, danas može da bude primjer mnogim preduzećima.

RTRS