rudar prijedor-pripreme tekuFudbalerima Rudar-Prijedora, pripreme za predstojeće prvenstvo Prve lige Republike Srpske, poremetila je plan rada činjenica da nisu odigrali predviđenu kontrolnu utakmicu u Sanskom Mostu protiv Podgrmeča, ali nastavili su vrijedno da se pripremaju.

Izuzimajući Vedrana Kantara, koji je imao problema sa istegnućem ruke na utakmici u Milosavcima u srijedu, kada su zeleno-crni savladali drugoligaša RS Župu sa 2:0, svi ostali kandidati za prvi tim treniraju bez većih poteškoća.

Poslije pet godina provedenih u Premijer ligi BiH Prijedorčani su na novom početku i sigurno je da šefu stručnog štaba Darku Nestoroviću nije lako.

-Očekujemo da ove sedmice kompletiramo igrački kadar za novu sezonu, a prioritet je dovođenje klasičnog napadača. Vjerujem da ćemo spremno dočekati borbu za bodove, a prije toga i finalnu utakmicu Kupa Republike Srpske, 6.avgusta, protiv bijeljinskog Radnika. Naravno, želja nam je da klub u svom trećem pokušaju prvi put osvoji pehar namijenjen pobjedniku ovog značajnog takmičenja. Ujedno, taj trijumf bi potvrdio našu spremnost i bio veliki stimulans momcima za izazove koji ih očekuju – priča Nestorović.

„Rudare sa Sane“ na startu prvenstvene trke u kojoj im je cilj da sa novim timom pružaju dobre partije i vrate povjerenje svojih navijača, očekuju gostovanja gatačkoj Mladosti i Napretku u Donjem Šepku, a potom će na Gradskom stadionu dočekati novajliju u eliti Srpske, ekipu Krupe iz Krupe na Vrbasu.

-Imamo težak raspored, ali šta je tu je. Sa svima moramo igrati, a možda je to i dobro da bi smo vidjeli koliko zapravo možemo i da li ambicije da se borimo za najviši plasman imaju osnova. Čekaju nas neugodna dva vezana gostovanja, a potom nam sigurno neće biti lako protiv veoma dobre Krupe, koja se pojačala i siguran sam da će se boriti za sam vrh tabele. Do te utakmice, kada ćemo se predstaviti našoj publici, očekujemo da bude završeno renoviranje glavnog terena, koje počinje ovih dana, a tada ćemo treninge obavljati u Ljubiji. U srijedu odlazimo u Bihać na megdan prvoligašu FBiH, Jedinstvu, od 1. do 3.avgusta očekuje nas učešće na turniru u Gradišci, a, uz finale Kupa RS, 9.avgusta u Prnjavoru odmjerićemo snage sa drugoligašem Ljubićem – istakao je Nestorović.

N. Đerić