srna-sds-srs rs-lista za izboreU Prijedoru je danas predstavljena odbornička lista Srpske demokratske stranke /SDS/ i Srpske radikalne stranke /SRS/ Republike Srpske koja broji 34 kandidata, među kojima 14 žena i osam iz reda omladine.

Predsjednik Gradskog odbora SRS Republike Srspke Prijedor Miodrag Deretić rekao je na konferenciji za novinare da treba učiniti sve da se onemoguće mladi ljudi da odlaze iz zemlje.

“Treba da budu svjesni da u Prijedoru ima perspektive”, rekao je Deretić i dodao da se mora raditi i na preuređenju mjesnih zajednica.

Govoreći o prodaji Rudnika željezne rude /RŽR/ “LJubija” Prijedor, predsjednik Gradskog odbora SDS-a Prijedor Dušan Berić rekao je da ta imovina vrijedi tri puta više od ponuđenih 50 miliona KM, o kojima pričaju predstavnici vlasti.

“Ne vide činjenicu da sadašnje zajedničko preduzeće `Arselor Mitala` i Vlade Republike Srpske ostavi kroz svoje godišnje poslovanje u Prijedoru više od 50 miliona KM”, rekao je Berić na konferenciji za novinare u Prijedoru.

Prema njegovim riječima, bruto plate radnika “Arselor Mitala Prijedor” na godišnjem nivou su 22 miliona KM, u budžet uplate tri miliona KM, “Željeznicama Republike Srpske” donose 12 miliona KM prihoda, dok dobavljači naplate oko 15 miliona KM.

“Samo za jednu godinu imamo više koristi nego što će oni izvući prodajom zauvijek”, dodao je Berić.

SRNA