rtvpd-pavicTri, aktuelna, potkozarska načelnika, nakon lokalnih izbora, napuštaju svoje kabinete. Od osoblja i fotelja oprostiće se Snježana Rajilić u Novom Gradu, Mile Zlojutro u Dubici i Marko Pavić u Prijedoru.

Njegova odluka da se ne kandiduje za novi mandat mnoge je iznenadila. Međutim, Pavić im poručuje da neće odustati od politike ali da su tri mandata previše i da će, nakon izbora, više vremena provoditi sa porodicom.

“Da se ja lično odmorim i da se vratim porodici i vratim ima bar malo onoga što sam im oduzeo u vrijeme kada sam im daleko bio potrebniji. Biću u stranci, radiću, pomagati svima kojima pomoć bude trebala”, rekao je aktuelni gradonačelnik Prijedora Marko Pavić.

U tridesetak kilometara udaljenoj Dubici i Mile Zlojutro kuje postizborne planove. Računa da će vrijeme do penzije provesti u Poreskoj upravi odakle je i došao na poziciju načelnika.

“Očekujem da nastavim da radim ono što znam. Završio sam ekonomiju još prije rata, uz dobro, životno, ekonomsko i svako drugo iskustvo. Mislim da mogu biti koristan još ovih desetak godina do penzije ali se ne mislim povlačiti iz politike ali o tom-potom”, rekao je načelnik Zlojutro.

Aktuelni načelnici ostaju u politici ali će, ipak, nastojati da manje rade. Zlojutro još nema neki konkretan hobi kojim bi se bavio. Zato Pavić ima. I to na vikendici.

“Ima voće, imaju travnjaci, imaju ograde, ima puno raditi”, objasnio je Pavić.

“Sačekaću još desetak godina i penziju, nadam se da se tad neću kandidovati nizašta pa će tad biti i više slobodnog vremena”, rekao je Mile Zlojutro.

Snježanu Rajilić iz Novog Grada nismo uspjeli da pitamo za planove nakon oktobra jer je na godišnjem odmoru. Na sledeći će otići sa nekog drugog radnog mjesta.

Alternativna Televizija Banja Luka