bk austronet-brdsko prvenstvo zivinice (1)Članovi Biciklističkog kluba „Austronet-procycling“ iz Prijedora učestvovali su proteklog vikenda na državnom prvenstvu BiH u brdskom biciklizmu koje je održano u Živinicama.

Prijedorčani su na takmičenju koje je proteklo u znaku loših vremenskih uslova ostvarili sjajne rezultate i u grad na Sani su se vratili sa šest osvojenih medalja, po dvije zlatne, srebrne i bronzane, a osvojeno je i jedno četvrto mjesto.

Prva mjesta zauzeli su mlađi kadet Siniša Lukić i David Mijić u kategoriji hobi dok su drugoplasirani bili junior Adrijan Turnšek i Mile Đermanović u kategoriji hobi.

Bronzane medalje osvojili su Una Milana Pjević kod djevojaka i Amor Mašić kod juniora dok je četvrto mjesto zauzela još jedna djevojka, Milica Maksimović.

Takmičari jednog od najmlađih sportskih kolektiva u Prijedoru ovim medaljama nastavili su uspješne rezultate koje postižu u posljednje vrijeme, a prilika za novo dokazivanje biće krajem ovog mjeseca u Vitezu kada je na rasporedu „Škoda XC liga“.

Priredio – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Foto – Biciklistički klub „Austronet-procycling“ Prijedor

bk austronet-brdsko prvenstvo zivinice (2) bk austronet-brdsko prvenstvo zivinice (3) bk austronet-brdsko prvenstvo zivinice (4) bk austronet-brdsko prvenstvo zivinice (5) bk austronet-brdsko prvenstvo zivinice (6) bk austronet-brdsko prvenstvo zivinice (7)