omarska-rudar prijedor-prijateljska (1)Fudbaleri Rudar-Prijedora pripreme polako privode kraju i vrše posljednje probe uoči nove sezone u Prvoj ligi Republike Srpske.

Ekipa se nije mnogo promijenila. U klub je stiglo nekoliko novih imena, ali većina igrača je iz omladinskog pogona. Jedan od onih koji je bio nosilac igre tokom prošle sezone u Premijer ligi BiH je i Bojan Burazor, koji kako kaže s nestrpljenjem iščekuje početak prvenstva.

“Nakon neuspjelih dogovora sa jednim klubom iz Premijer lige, vratio sam se u Rudar. Treniramo dosta naporno kako bi se što prije uigrali sa novim imenima koja su stigla u klub. Imamo mlad tim, ali izrazito talentovan te smatramo da bi sa ovim igračkim kadrom mogli napraviti dobar rezultat što nam je i cilj. Mi se ne predajemo, idemo iz utakmice u utakmicu i nadam se da ćemo ostvariti zacrtani cilj”, ističe za SportSport.ba fudbaler Rudar-Prijedora, Bojan Burazor.

Do sada, Prijedorčani su odigrali dvije prijateljske utakmice a Burazor je isto toliko puta bio strijelac.

“Tokom priprema odigrali smo dva meča i imamo dva trijumfa. Postigao sam dva pogotka, što dovoljno govori u kakvoj se formi nalazim”, dodaje on.

Tekst – Sportsport.ba
Foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com