prijedor2-srednjoskolac (1)U Rukometnom klubu Prijedor, poslije odlazaka svojih dosadašnjih igrača u Borac m:tel, Gorana Daničića i golmana Armana Beširevića, kao i Dejana Unčanina, koji je priveo kraju svoju bogatu karijeru na terenu i biće pomoćni trener Banjalučana, te u cazinsku Krajinu Mladena Blagojevića i Marka Stojisavljevića, sve vrijeme su tragali za adekvatnim zamenama i konačno su sklopili „mozaik“ ekipe za narednu sezonu u Premijer ligi BiH.

-Logično je bilo da se „rekonstruiše“ igrački kadar, jer je kod pojedinih naših prvotimaca došlo je i do zasićenja. Posebno smo insistirali da u prvoj postavi bude više bekova-dešnjaka, spremnih da prezmu odgovornost u igri. Vjerujemo da će se oni koji su nas pojačali dobro uklopiti, a svakako da računamo i na potpunu afirmaciju mladih rukometaša koji su dobijali priliku u proteklom prvenstvu, teškom, s obzirom da je ispadalo pet ekipa, i u potpunosti opravdali povjerenje – priča direktor kluba Aleksandar Miljuš.

prijedor-celik-rezultat (2)Pojačanja Prijedorčana su: lijevi bek Savo Ražnatović (Mornar, Bar-Crna Gora), srednji-lijevi bek Davor Galfi (Spartak Vojput, Subotica-Srbija), srednji bek Mirko Bajić (Borac m:tel) i desni bek Boris Lukajić, koji je nastupao u Austriji, a branio i boje banjalučkih klubova Borac m:tela i Kosiga.

U konkurenciji će ponovo biti i dosadašnji treneri juniorskog sastava, iskusni pivot Dejan Janković i desno krilo Jovica Radaković.

Treneru Saši Babiću biće na raspolaganju i mladići iz juniorskog pogona: Milan Miljuš, Aljoša Cvijić, Milan Radaković, Viktor Šerbula i golmani Stefan Đuričić i Borislav Knežević.

prijedor-maglaj-rezultat (3)-Početak priprema, koje će se odvijati u Prijedoru, predviđen je za 25.juli. Prije podne radiće se u dvorani, a popodne na Gradskom stadionu. Tokom tri sedmice u kontinuitetu uporedo će se raditi i na fizičkom planu, ali i taktičko-tehničkim segmentima treninga zbog uigravanja. Uslijediće i serija od pet-šest kontrolnih utakmica. Cilj nam je da budemo stabilan član bh.elite, jer grad na Sani je rukometna sredina, jedini je prošle sezone imao nas kao premijerligaša u muškoj, a „Miru“ u ženskoj konkurenciji – naglasio je Miljuš.

IGRAČKI KADAR

Za sada, iako je moguće da bude još novajlija, boje Prijedora braniće: golmani-Gojko Topić, Bojan Babić; lijevi bekovi-Savo Ražnatović, Srđan Savić; srednji bekovi-Davor Galfi, Mirko Bajić; desni bekovi-Boris Lukajić, Milan Balaban; desna krila-Jovica Radaković, Sandro Popović, lijeva krila-Aleksandar Kaurin, Kristijan Kecman; pivotmeni-Andrej Miljuš, Dejan Janković.

Tekst i foto arhiva – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

prijedor-celik-rezultat (1)