omarska-rudar prijedor-pripremna (7)Pripreme Rudar-Prijedora za naredno prvenstvo Prve lige Republike Srpske teku po planu.

Pobedje protiv drugoligaša Omarske (3:0) i nad prvoligašem Kozarom u Gradišci od 3:2 nagovještaj su konsolidacije „rudara sa Sane“, koji poslije ispadanja iz Premijer lige BiH to i smatraju kao prevashodni cilj, s obzirom na velike promjene u igračkom kadru.

-Zadovoljan sam kako momci rade, disciplinom i pristupom prema obavezama, kako na treninzima, tako i u utakmicama. Rezultati nisu važni, ali je dobro kada se pobjeđuje, na planu samopuzdanja, posebno za mnogo mladih fudbalera – priča šef stručnog štaba Zlatko Jelisavac.

rudar prijedor-pocele ljetne pripreme (8)Po riječima stratega Prijedorčana, ukoliko se ukaže prilika za angažovanjem dvojice iskusnih igrača, vrijedilo bih ih dovesti, ali ne po svaku cijenu, jer duboko vjeruje u mogućnosti i potencijal kandidata za prvu postavu sa kojima raspolaže.

-Činjenica da smo rival u „generalnoj“ provjeri novom premijerligašu Krupi u Krupi na Vrbasu govori o imenu i veličini Rudar-Prijedora i toga moramo biti svjesni svi u klubu. Ujedno duel sa kvalitetnim protivnikom daće odgovor na pitanje i nekim drugim našim prednostima i manama, koje do sada nismo zapazili – naglasio je Jelisavac.

Tokom sljedeće nedelje uslijediće dva susreta u Banjaluci, u srijedu protiv BSK-a, a u subotu će se na megdan Borcu.

Posljednje provjeravanje forme biće na trećem Memorijalnom turniru „Drago Kovačević“ u Žeravici, gdje je žrijebom određen takmac u polufinalu, 29.jula, ekipa regionalnog ligaša Dubrava.

Tekst i foto arhiva – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

rudar prijedor-pripreme ljubija (6)