cjbpd-indijska konoplja-stabljike (2)Zasad 70 stabljika indijske konoplje, čijim sušenjem se dobija marihuana, policija je otkrila u njivi zasađenoj kukuruzom u prijedorskom naselju Pašinac. Zbog sumnje da je uzgajao indijsku konoplju uhapšen je Nedeljko Mrđa (47) iz Prijedora.

Kako saznajemo, stabljike su bile zasađene u gustišu između redova kukuruza.

U Centru javne bezbjednosti Prijedor, navodeći inicijale osumnjičenog, kazali su da je zasad indijske konoplje otkriven u nastavku akcije “Plantaža”.

– Policija je nakon saznanja da se na području Pašinca kod Prijedora nalazi zasad indijske konoplje pregledala navedenu lokaciju i pronašla oko 70 stabljika te biljke visine od 30 do 100 centimetara. Zaplijenjeni su i kanisteri koji su korišćeni za zalijevanje konoplje – kazali su prijedorskoj policiji.

Dodali su da je policija kontrolom kuće i pomoćnih objekata koje koristi osumnjičeni prinašla i oduzela automatsku pušku, 29 metaka i veći broj plastičnih čaša i posuda namijenjenih za rasađivanje konoplje.

Mrđa je nakon saslušanja pušten da se brani sa slobode. Policija će protiv njega nakon kompletiranja predmeta podnijeti izvještaj banjalučkom tužilaštvu zbog nedozvoljene proizvodnje i prometa droge i nedozvoljenog držanja oružja i municije.

Glas Srpske

konoplja cjbpd-indijska konoplja-stabljike (1)