srna-izvorna sds-petrovdan (1)Predsjednik Izvorne SDS Vitomir Popović izjavio je sinoć da ova stranka njeguje tradiciju one SDS koja je osnovana devedesetih godina, a da se to ne može reći za današnji SDS koji je “više sarajevska nego srpska demokratska stranka”.

“Izvorna SDS nastala je kao izraz volje i težnje da se nešto promijeni u tom smislu, posebno na nivou zajedničkih institucija BiH gdje smo počeli da se ponašamo kao da smo članovi SDA, a ne SDS-a. To je bio motiv formiranja i mi smo sa radom zvanično počeli od aprila ove godine”, rekao je Popović novinarima u Prijedoru, gdje je sinoć organizovana centralna proslava krsne slave Izvorne SDS – Petrovdana.

On je podsjetio da je Izvorna SDS već naišla na određene prepreke postavljene od SDS-a.

srna-izvorna sds-petrovdan (2)“Pokušali su da nas predstave kao četničku stranku. Mi nemamo baš nikakve veze sa četničkim pokretima. Ja sam siguran da ti koji tako pričaju ni ne znaju šta su četnici i šta su četnički pokreti”, rekao je Popović.

On je dodao da su im napravljeni određeni problemi pred lokalne izbore.

“Ali mi idemo dalje i pripremamo se za opšte izbore koji jesu naš glavni cilj i ja se nadam da ćemo mi tu biti potpuno spremni, da ćemo iz ovoga izvući pouke i da možemo opravdati razloge formiranja Izvorne SDS”, dodao je Popović.

Slavski obred okupio je par desetina ljudi.

SRNA