srna-izlozba dragan stupar (1)Samouki slikar Dragan Stupar, koji se 42 godine bavi likovnim stvaralaštvom, organizovao je danas u Prijedoru izložbu svojih radova pod nazivom “Petrovdanska izložba”.

U cvijetnjaku pred svojom kućom u Prijedoru izložio je 12 slika i tri ikone, a događaju su prisustvovali poštovaoci njegovog rada i članovi Udruženja likovnih umjetnika Prijedor.

Stupar, koji je jedini predstavnik naivnog slikarstva u Prijedoru, kaže da mu slikarstvo znači razonodu i terapiju i da svojim radom slavi ljepotu naroda, prirode, običaja i svega što je lijepo.

Direktor Muzeja Kozare Zoran Radonjić rekao je da ova ustanova uvijek podržava one koji nastoje da budu kreativni i daju doprinos umjetnosti u ovom gradu.

“To je jedno iskreno slikarstvo naglašene atmosfere i zanimljivog sadržaja, tako da zaslužuje svaku podršku”, rekao je Radonjić novinarima u Prijedoru.

Novinar Mihajlo Orlović naveo je da je Dragan relativno kasno počeo da slika, ali da je u sebi sabrao toliko toga da može da slika još dugo.

srna-izlozba dragan stupar (2)“On uvijek traži sebe u sebi i ostaje svoj. Umjetnost je njemu moć izražaja, ali i spas, nešto što ga je podiglo. Drago mi je da je uspio da vjerno prikaže to naše podgrmečko selo, koje je na njegovim slikama još živo i živi uvijek”, rekao je Orlović.

Predstavnik Udruženja likovnih umjetnika Prijedor Dragan Topić rekao je da je riječ o vrlo aktivnom umjetniku kojem je udruženje sa zadovoljstvom pomoglo da organizuje ovu izložbu kojom obilježava tako vrijedan jubilej.

“Iza Stupara su godine veoma plodnog slikarskog rada i njegovi radovi poboljšavaju i kvalitet rada samog udruženja. On se našao u polju koje njemu najviše odgovara u mislim da je na pravom putu”, ocijenio je Topić.

Izložba će, ukoliko vremenski uslovi dozvole, biti otvorena 10 dana.

Stupar će biti i jedan od učesnika izložbe koja će u Muzeju Kozare biti otvorena 4. avgusta kada će svoje radove izložiti članovi Udruženja likovnih umjetnika Prijedora.

SRNA