omarska-rudar prijedor-pripremna (1)Fudbaleri Rudar-Prijedora su “tricom” u mreži drugoligaša Omarske “otvorili” seriju kontrolnih mečeva u okviru priprema za takmičenje u Prvoj ligi Republike Srpske.

Izabranici trenera Jelisavca treniraju dvije sedmice i sigurno su mnogo spremniji od ekipe koja je u prošloj sezoni osvojila Kup grada Prijedora i borila se za plasman u društvo najboljih timova RS gotovo do posljednjeg kola.

Naime, Omarščani su tek prije nekoliko dana izvršili “prozivku” igrača, a za sada treniraju mlađi prvotimci dok se tek očekuje priključenje onih najiskusnijih.

Prvu priliku na meču imali su domaći u 8.minuti preko Rosića ali je njegov udarac iskosa sa lijeve strane završio pored suprotne stative.

omarska-rudar prijedor-pripremna (2)Dvije minute kasnije Rudar-Prijedor je poveo.

Nakon što je Mrkić centrirao sa lijeve strane, odbrana Omarske je izbila loptu koja je došla do Rokvića, on kratko dodaje do Burazora koji neometan sa 20-ak metara preciznim udarcem pogađa donji desni ugao golmana Inđića, koji je branio za domaće, iako trenira sa Prijedorčanima u pokušaju da se nametne i ostane u klubu u kojeme je prošao sve mlađe kategorije.

Igrala se 14.minuta kada su Davidović i Mrkić razmijenili kratak pas nakon kornera, ovaj prvi je centrirao u šesnaesterac gdje je na 12-13 metara usamljen bio Vojnović, koji nakon dobrog prijema loptu šalje kroz “šumu” nogu u donji lijevi ugao Inđića koji je nemoćan, za dupliranje vođstva “rudara sa Sane”.

omarska-rudar prijedor-pripremna (3)Četiri minuta kasnije Davidović je oprobao šut iskosa sa desne strane, ali golman domaćih “boksuje” loptu.

Nakon pola sata igre, Burazor je odigrao dupli pas sa Marićem, driblingom se oslobodio jednog igrača, odlično šutirao, ali je Malešević uspio djelimično da blokira udarac pa je Inđić lako uhvatio loptu.

U 33.minuti Rokvić je centrirao sa desne strane za Jaćimovića, koji je nastupio protiv svog dojučerašnjeg kluba, napadač Prijedorčana je iskosa sa desne strane sa 10-ak metara oštro šutirao ali je lopta pogodila mjesto gdje se spajaju prečka i stativa, pa je do kraja prvog dijela igre ostalo 0:2.

U nastavku je trener gostiju na teren poslao devet novih igrača, iz prve postave ostali su golman Petrović i Kovljen, među kojima je bilo i nekoliko igrača koji su “na probi”.

omarska-rudar prijedor-pripremna (4)Igrala se 53.minuta kada je Zdjelar centrirao iz kornera, Višić nadvisio golmana gostiju u skoku ali je loptu glavom poslao tik pored lijeve stative.

Pet minuta kasnije Gavranović je sa desne strane odlično uposlio Ćatića na “petercu” ali je on promašio cijeli gol.

Par minuta kasnije isti igrač se, vjerovatno u želji da se dokaže, “spetljao” pred Inđićem, ali je lopta došla do Šakića koji šutira ali golman domaćih brani.

Deset minuta prije kraja Paunović je dobro prošao po lijevoj strani, uputio dobar centaršut, Pekija je zakasnio, ali lopta dolazi do Ćatića koji sa 10 metara pogađa samo prečku.

omarska-rudar prijedor-pripremna (5)U 83.minuti postavljen je konačan rezultat.

Gosti su odigrali dobar kontranapad, Parhamov je na sredini terena odlično uposlio Paunovića na lijevom krilu i Prijedorčani su imali situaciju 3 na 1.

Mladi Sanjanin je nesebično pokušao ubaciti u sredinu ka Pekiji i Ćatiću, ali je iskusni Dejan Nišević to prozreo i na trenutak blokirao put lopte, ali ona ponovo dolazi do Paunovića koji rutinski plasira loptu pored nemoćnog Inđića za 0:3.

Pred Rudar-Prijedorom je u srijedu novi prijateljski susret, ovaj put će gostovati Kozari iz Gradiške a za vikend putuju u Krupu na Vrbasu gdje će odmjeriti snage sa novim premijerligašem.

Trener Omarske Vuleta nije bio nezadovoljan s obzirom na ranu fazu priprema njegove ekipe.

Treba reći da će za Omarsku veliko pojačanje predstavljati povratak iskusnog Dejana Niševića te Ananda Krecelja koji je odigrao prve minute poslije višemjesečnog odsustva zbog povrede leđa, a ne treba zanemariti ni mlađe igrače poput Branka Rosića.

omarska-rudar prijedor-pripremna (6)FK Omarska: FK Rudar-Prijedor 0:3 (0:2)

Omarska
Stadion FK Omarska
Gledalaca: 150
Sudija: Mišo Pašajlija
Strijelci: Burazor u 10., Vojnović u 14. i Paunović u 83. minuti

Omarska
Inđić, Anđić, Dejan Romanić, Darko Romanić, Bojan Romanić, Malešević, Višić, Nemanja Nišević, Panić, Rosić, Hrvaćanin
Još su igrali: Zdjelar, Dejan Nišević, Vujković, Pađan, Protić, Pušac, Miljević, Krecelj
Trener-Milenko Vuleta

Rudar-Prijedor
Petrović, Kovljen, Marić, Milinković, N.Pekija, Burazor, Davidović, Vojnović, Mrkić, Rokvić, Jaćimović
Još su igrali: Kovačević, Milić, Dalić, Paunović, Šakić, Ćatić, Parhamov, R.Pekija, Gavranović
Trener-Zlatko Jelisavac

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

omarska-rudar prijedor-pripremna (7) omarska-rudar prijedor-pripremna (8) omarska-rudar prijedor-pripremna (9) omarska-rudar prijedor-pripremna (10) omarska-rudar prijedor-pripremna (11) omarska-rudar prijedor-pripremna (12) omarska-rudar prijedor-pripremna (13) omarska-rudar prijedor-pripremna (14) omarska-rudar prijedor-pripremna (15) omarska-rudar prijedor-pripremna (16) omarska-rudar prijedor-pripremna (17) omarska-rudar prijedor-pripremna (18)