projekat ceb2 (1)Raseljenim licima i povratnicima u Prijedoru obezbijeđeno je više od šest miliona KM u okviru Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja i Projekta zatvaranja kolektivnih centara i alternativnih smještaja /CEB 2/.

Na današnjem sastanku predstavnika Ministarstva za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske i grada Prijedora ocijenjeno je da se realizacija ovih projekata u Prijedoru odvija planiranom dinamikom zahvaljujući odličnoj saradnji Ministarstva i Gradske uprave.

Pomoćnik ministra za izbjeglice i raseljena lica Radovan Grajić izrazio je zadovoljstvo saradnjom sa Gradskom upravom.

“Dobra saradnja treba da se nastavi i u narednom periodu kako bi se projekti što prije realizovali, a izbjeglicama, raseljenim licima i povratnicima u Prijedoru obezbijedili kvalitetni stambeni uslovi”, saopšteno je iz Ministarstva za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske nakon sastanka sa predstavnicima Gradske uprave.

projekat ceb2 (3)Zamjenik gradonačelnika Prijedora Milenko Đaković istakao je da se u Prijedoru realizuje veliki broj projekata namijenjenih različitim kategorijama stanovništva, a kada je riječ o izbjeglim i raseljenim licima najznačajniji su ovi projekti koji se realizuju u saradnji sa Ministarstvom za izbjeglice i raseljena lica Vlade Republike Srpske.

“Tokom sastanka razgovarano je o realizaciji potprojekata u okviru Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja. Potprojektom `BH 1` osiguran je građevinski materijal za pet porodica. Potprojektom `BH 2` obuhvaćena je izgradnja tri kuće za potrebe lokalne integracije, kao i obnova 36 kuća za potrebe povratka u BiH i reintegracije izbjeglica i raseljenih lica”, navodi se u saopštenju.

Najviše pažnje posvećeno je potprojektu “BH 3”, kojim je planirana izgradnja stambenog objekta sa 50 stambenih jedinica u naselju Pećani, a zahvaljujući ostvarenim uštedama otvorena je mogućnost da se izgradi dodatna zgrada sa 30 stambenih jedinica. Ovaj prijedlog je upućen donatorima i očekuje se da bude odobren.

projekat ceb2 (2)“Tokom sastanka razgovarano je i o projektu CEB 2, u okviru kojeg će u naselju Raškovac biti izgrađena stambena zgrada sa 20 stambenih jedinica, u kojim će biti smješteno 40 lica”, dodaje se u saopštenju.

SRNA