ivetic-vlahovicProtekla takmičarska sezona ostaće zlatnim slovima upisana u anale prijedorskog ženskog rukometa.

Rukometašice „Mire“ zasluženo su osvojile sve što se osvojiti moglo, pa se u njihovim vitrinama nalaze pehari namijenjeni prvakinjama BiH, pobjedniku Kupa BiH te najboljoj ekipi u Kupu Republike Srpske.

Sportisti obično kažu da je teže odbraniti već osvojene titule, a taj „posao“ Prijedorčankama će dodatno biti otežan nakon najavljenih odlazaka najboljih igračica.

Naime, kako nezvanično saznajemo, Slađana Ivetić i Milica Vlahović gotovo sigurno karijeru nastavljaju u jednoj njemačkoj trećeligaškoj ekipi dok kapiten Ena Briševac takođe traži angažman u inostranstvu.

Uz prestanak aktivnog bavljenja rukometom Sanje Jevtić i povratak Azre Bašanović u matični klub „Bihać“, teško je za očekivati da Prijedorčanke ponove rezultate iz prethodne sezone.

Ipak, najave da će se u klub možda vratiti Nevena Lukač, Dragana Mutić i Dunja Kunovac, daju za pravo ekipi „Mire“ da se nada borbi za gornji dio tabele.

Ko je otišao, ko je došao, ko se vratio, i sa kakvom ekipom će Prijedorčanke nastupati u narednoj sezoni znaće se više početkom avgusta kada kreću pripreme.