atv-tri teletaPorodica Martić iz Miljakovaca nadomak Prijedora od subote časti komšije. Dobili su trojke. Ali u štali. Krava Jablanka postala je majka čak tri teleta, dva ženska i jednog muškog. Sedmoro Martića na nogama je bilo već u četri sata ujutro.

– Kad se prvo tele otelilo odmah se vidjelo da je malo, da bi trebalo biti još jedno. Nakon 10-15 minuta ponovo je počelo naponi kod krave i došlo je drugo tele. Kad sam ušao ono i treće i onda radost je bila – kaže Branko Martić.

U rano jutro pozvali su i veterinara iz Oštre Luke zahvaljujući kome je vještačka oplodnja bila tako uspješna. Martići su odlučili da mu se zahvale na neobičan način.

– U čast veterinara, zato što je to bilo tako uspješno jer po uspješnom ocu i djeca dobijaju ime a to je veterinar Davor Jeftić i ja sam njega obavijestio da će biti Davor – kaže Branko.

Telac Davor sada čeka da mu i sestre dobiju ime. Kako god da se budu zvali, neka budu živi i zdravi, priča Brankov otac, domaćin Rajko.

– Velika radost, dobro je kad se krava oteli kad je sve u redu još kamoli trojke koje nisu na ovom terenu bile.

Zato komšije navraćaju da vide prinove i nazdrave sa ponosim domaćinima. Tako su Jablanka i mališani postali prava seoska atrakcija.

Alternativna televizija