poplave prijedor iz vazduha (2)U toku je podjela platnih kartica po vaučer modelu Fonda solidarnosti za obnovu Republike Srpske.

Kartice se dostavljaju prema obrađenim podacima dostavljenim od lokalnih komisija za popis štete iz poplavljenih područja a spiskovi na osnovu kojih se obavlja podjela platnih kartica nisu konačni.

Za tačnost podataka prilikom popisa štete odgovorne su lokalne komisije za popis, a građani nepravilnosti i žalbe mogu prijaviti republičkoj Komisiji za popis štete u republičkoj Direkciji za obnovu i izgradnju, u pisanoj formi poslati i dostaviti na adresu republička Direkcija za obnovu i izgradnju, n/r predsjedniku republičke Komisije za procjenu štete na poplavljenim područjima u Republici Srpskoj, Trg jasenovačkih žrtava br.4, protokol Direkcije 7 sprat (stara zgrada Vlade Republike Srpske) i na mejl rdoi@mgr.vladars.net.

Takođe, Prijedorčani koji misle da je šteta na njihovim objektima i imovini pogrešno procijenjena mogu se obratiti i Komisiji za procjenu štete u Gradskoj upravi.

Dinamika i obim podjele platnih kartica za sve građane iz poplavljenih područja zavise od unosa i obrade podataka lokalnih komisija za popis štete koje ovaj posao još rade na terenu.