rudar prijedor-treningFudbaleri „Rudar-Prijedora“ su u prvom testu, pripremajući se za takmičenje u Prvoj ligi Republike Srpske, poslije pet sezona provedenih u Premijerligi BiH, ostvarili u Milosavcima pobjedu nad ekipom domaćeg drugoligaša „Župe“ rezultatom 2:0 golovima Igora Mirkovića i Edvina Hamzića, povratnika među „rudare sa Sane“ iz novogradske „Slobode“.

Šef stručnog štaba Darko Nestorović iskoristio je priliku da ukaže povjerenje svim raspoloživim snagama, izuzimajući iskusnog defanzivca Dragoslava Stakića, koji je izostao zbog obaveza na radnom mjestu.

-Zadovoljan sam kako smo odigrali, s obzirom da su u igri bili i juniori. Bilo je lijepih akcija, šansi, stativa, ali čvrsto stojimo na zemlji. Ovo je tek početak mukotrpnog rada na stvaranju jednog novog tima, a očekuju nas velika iskušenja. Biće potrebno mnogo strpljenja i razumijevanja ukoliko i ne bude sve teklo kako želimo. Ipak, optimista sam zbog dobre radne atmosfere koja vlada među kandidatima za prvi tim – rekao je Nestorović.

Naredne dvije provjere Prijedorčani će imati protiv prvoligaša FBiH.

U nedjelju odlaze u Sanski Most, gdje će im rival biti „Podgrmeč“, a u srijedu, 23.jula, odmjeriče u Bihaću snage sa „Jedinstvom“, kojem je „za dlaku“ ove godine izmakao povratak u bh. elitu.

N.Đerić/A.Drakulić