petrovdanski padobranski kup 2016-prvi dan (1)Ministar uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Lejla Rešić otvorila je danas na Aerodromu “Urije” u Prijedoru 21. Petrovdanski padobranski kup, koji je okupio 10 ekipa i 50 takmičara iz osam zemalja.

Poželjevši dobrodošlicu i sigurne skokove svim učesnicima kupa, Rešićeva je istakla da je ova međunarodna sportska manifestacija “postala punoljetna po svim svjetskim standardima”.

“Želimo da rastemo i dalje zajedno sa vama i želimo da uživate u Prijedoru, a Vlada Republike Srpske ponosno prati ovu priču već dvadesetak godina i pomaže gradu da bi takmičarima omogućili da provedu najljepše trenutke u gradu na Sani”, istakla je Rešićeva.

Direktor i domaćin kupa Zoran Sredić rekao je da je Petrovdanski padobranski kup dokazana sportska manifestacija koja je u organizaciji Aero-kluba “Prijedor” prvi put održana 1996. godine u kojoj ove godine učestvuju padobranci iz Austrije, Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, BiH, NJemačke i Kanade.

petrovdanski padobranski kup 2016-prvi dan (2)“Kup je uvršten u zvanični kalendar svjetske Vazduhoplovne asocijacije, a samo takmičenje odvija se po strogim FAI pravilima, tako da se Petrovdanski padobranski kup po tome ne razlikuje od bilo koje druge svjetske padobranske manifestacije”, istakao je Sredić.

On je dodao da su do ceremonije otvaranja već obavljene dvije od osam serija kvalifikacionih takmičarskih skokova koji se izvode iz aviona “Pilatus BC 06” kao i prethodne tri godine.

Svečano proglašenje pobjednika predviđeno je za sutra popodne.

Organizator ovogodišnje kupa je Aero-klub “Prijedor”, a pokrovitelji su grad Prijedor i Ministarstvo porodice omladine i sporta Republike Srpske.

Internet portal www.prijedordanas.com vam ove godine omogućava da putem live-streama UŽIVO pratite dešavanja na Petrovdanskom padobranskom kupu.

Tekst – SRNA
Foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

petrovdanski padobranski kup 2016-prvi dan (13) petrovdanski padobranski kup 2016-prvi dan (10) petrovdanski padobranski kup 2016-prvi dan (9) petrovdanski padobranski kup 2016-prvi dan (3) petrovdanski padobranski kup 2016-prvi dan (4) petrovdanski padobranski kup 2016-prvi dan (7) petrovdanski padobranski kup 2016-prvi dan (8) petrovdanski padobranski kup 2016-prvi dan (12) petrovdanski padobranski kup 2016-prvi dan (14) petrovdanski padobranski kup 2016-prvi dan (5) petrovdanski padobranski kup 2016-prvi dan (6) petrovdanski padobranski kup 2016-prvi dan (11)