vidovdanski dani u omarskoj (1)U okviru Kulturnog ljeta Prijedor 2016 proteklog ponedjeljka je održana tradicionalna manifestacija “Vidovdanski dani u Omarskoj”.

Iako su kiša i vjetar tokom popodneva “prijetili” da pokvare ovaj događaj, to se ipak nije desilo, pa je veliki broj građana Omarske i okolnih potkozarskih mjesta prisustvovao manifestaciji.

Pored hrama posvećenog caru Lazaru održana je izložba tradicionalnih jela, gastro specijaliteta i narodnih rukotvorina iz ovih krajeva, a posebnu pažnju privlačio je štand na kome su mališani dječijeg vrtića “Palčić” prodavali svoje radove.

Na igralištu iza Osnovne škole “Vuk Karadžić” potom je održan kulturno-umjetnički program u kojem su učestvovali članovi KUD “Omarska” te njihovi gosti iz KUD “Neven” Novi Sad i KUD “Mitropolit Stefan Stratimirović” Kulpin.

Osim njih u programu su nastupili i učenici Muzičke škole, djeca iz vrtića “Palčić” te nekoliko ojkačkih grupa sa područja Potkozarja.

vidovdanski dani u omarskoj (2)Prisutnima se obratio i Milenko Đaković, zamjenik gradonačelnika Prijedora koji je i otvorio manifestaciju “Vidovdanski dani u Omarskoj” te učesnicima u izložbenom dijelu uručio zahvalnice za učešće.

On je istakao da je obilježavanje Vidovdana značajno u ovim krajevima i da na ovoj manifestaciji mještani Omarske i okolnih mjesta na najbolji način prezentuju dio svoje bogate tradicije.

“Vidovdanskim danima u Omarskoj” prisustvovao je i gradonačelnik Prijedora Marko Pavić.

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Video – ELTA TV

vidovdanski dani u omarskoj (3) vidovdanski dani u omarskoj (4) vidovdanski dani u omarskoj (5) vidovdanski dani u omarskoj (6) vidovdanski dani u omarskoj (7) vidovdanski dani u omarskoj (8) vidovdanski dani u omarskoj (9) vidovdanski dani u omarskoj (10) vidovdanski dani u omarskoj (11) vidovdanski dani u omarskoj (12) vidovdanski dani u omarskoj (13) vidovdanski dani u omarskoj (14) vidovdanski dani u omarskoj (15) vidovdanski dani u omarskoj (16) vidovdanski dani u omarskoj (17) vidovdanski dani u omarskoj (18) vidovdanski dani u omarskoj (19)