kup grada prijedora-omarska pobjednik (1)Pripreme Rudar-Prijedora za novu sezonu u Prvoj ligi Republike Srpske trebalo bi da počnu ovog četvrtka.

Izvjesno je da će Prijedorčani imati dosta izmijenjen tim u odnosu na takmičenje u Premijer ligi BiH.

Redove “rudara sa Sane” već je napustilo nekoliko prvotimaca, dok su pojedini na “izlaznim vratima”.

Očekuje se da će trener Zlatko Jelisavac u novoj sezoni na raspolaganju imati igrače sa područja Prijedora i okolnih opština, prije svega Kozarske Dubice i Novog Grada.

Kako nezvanično saznajemo, u tu “priču” uklapaju se čak petorica prvotimaca FK Omarska, ekipe koja je u protekloj sezoni gotovo do posljednjeg kola vodila bitku za ulazak u Prvu ligu RS a osvojila je i Kup grada Prijedora.

fk omarska 2016-proljeceIako u oba kluba ne spominju konkretna imena, došli smo do informacije da se na spisku potencijalnih pojačanja Rudar-Prijedora nalaze Dušan Milinković(nekadašnji junior zeleno-crnih kojeg se klub lako odrekao), Nemanja Malešević, Nemanja Nišević te Ognjen Jaćimović i Vladan Anđić, dvojac koji je zimus trenirao sa Prijedorčanima, ali tada “nije bio dovoljno dobar”.

Da li će se neko od ovih igrača pojaviti na prozivci trenera Jelisavca, ostaje da vidimo.

Međutim, prema informacijama kojima raspolažemo, većina igrača nije baš previše raspoložena da napušta Omarsku, jer je atmosfera u drugoligašu odlična, za razliku od Rudar-Prijedora, a prvotimci ističu da žele još jednom pokušati da se domognu Prve lige RS i naprave istorijski rezultat za preko četiri decenije postojanja ovog sportskog kolektiva.

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

zeljeznicar-rudar prijedor-prijateljska-izvjestaj (20) zeljeznicar-rudar prijedor-prijateljska-izvjestaj (5)