dns prijedor-10 godina organizacije mladih (1)Mladi Demokratskog narodnog saveza u Prijedoru su svečanom akademijom obilježili deset godina od osnivanja.

Predsjednik DNS-a Marko Pavić rekao je sinoć da mladi u ovoj stranci ulaze u svijet odlučivanja i nisu samo podrška donosiocima odluka, da je njihov broj na kandidatskim listama njihova zasluga i da je to i najveća vrijednost DNS-a.

“Nemojte da vam DNS bude ulaznica za nešto. DNS je najjači kad su vaše znanje i vaš rad ulaznica za nešto”, poručio je Pavić mladima na svečanoj akademiji.

On je podsjetio da su mladi prijedorskog DNS-a bili uzor za formiranje organizacija mladih širom Republike Srpske.

“Starije kolege molim da razumiju mlade i onda kada traže više. Nama je potrebna ta snaga, energija i mladost jer iz toga mora doći rezultat”, dodao je Pavić.

dns prijedor-10 godina organizacije mladih (2)Predsjednik mladih DNS-a Prijedor Zlatko Ritan rekao je da ova organizacija broji više od 3.500 članova.

“Činićemo sve da što više mladih i u budućnosti bude dio naše porodice”, poručio je Ritan.

Predsjednik mladih DNS Republike Srpske Momčilo Žugić rekao je da je samo u protekla dva mjeseca formirano više od deset lokalnih organizacija mladih.

“Razlika u ovih deset godina je što su mladi u početku pomagali starijima da donose odluke i ostvaruju rezultate, a sada to radimo zajedno”, naveo je Žugić.

Prvi predsjednik mladih DNS-a Prijedor Milovan Polovina rekao je da su mladi koji su osnivali ovu organizaciju prije deset godina na istom mjestu bili neuki, neiskusni i sa slabim političkim ambicijama, a da su danas izrasli ljudi.

dns prijedor-10 godina organizacije mladih (6)“Na mladima nije samo budućnost, nego i sadašnjost i naša poruka je da se na mlade može računati”, poručio je Polovina.

Na svečanoj akademiji prisutnima su se obratili i bivši predsjednik mladih DNS-a Prijedor Goran Predojević, bivši predsjednik mladih DNS Republike Srpske Dragan Mamić i predsjednik Gradskog odbora DNS Prijedor Milenko Đaković.

Tekst – SRNA
Foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

dns prijedor-10 godina organizacije mladih (9) dns prijedor-10 godina organizacije mladih (10) dns prijedor-10 godina organizacije mladih (11) dns prijedor-10 godina organizacije mladih (12) dns prijedor-10 godina organizacije mladih (3) dns prijedor-10 godina organizacije mladih (4) dns prijedor-10 godina organizacije mladih (5) dns prijedor-10 godina organizacije mladih (7) dns prijedor-10 godina organizacije mladih (8)