ulupd-lokacija-mural 2016Udruženje likovnih umjetnika Prijedor /ULUP/ produžilo je do kraja mjeseca rok za prijavu na konkurs za dodjelu četvrte godišnje međunarodne nagrade “Paola de Manjinkor” za najbolji mural u Prijedoru za 2016. godinu.

Predsjednik ULUP-a Boris Eremić potvrdio je da je zbog malog broja prijava rok produžen do 30. juna u nadi da će se narednih dana prijaviti još autora.

Paola de Manjinkor je slikar iz Lavisa u italijanskoj pokrajini Trentino koja je 1998. godine, zajedno sa djecom iz tadašnjih izbjegličkih centara, oslikala prvi mural u Prijedoru na Elektrotehničkoj školi.

Nagradu čine plaketa i novčanih iznos od 3.000 KM, a pobjednik ovogodišnjeg konkursa dobiće priliku da svoj rad realizuje na fasadi zgrade u blizini kružnog toka u Ulici Jovana Raškovića.

U okviru ULUP-ovog projekta “Prijedor-grad murala” grad na Sani u protekle tri godine dobio je tri murala – “Šeširdžiju” Nataše Konjević iz Banjaluke, “Transformaciju” mađarskog strit-art umjetnika Atile Samožija poznatog po umjetničkom imenu Vidam i “Vrt” mađarskog autora Raula Opree.

SRNA
Foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

mural sesirdzija mural transformacija-otvaranje (1) mural vrt-otvaranje (3)