pozoriste prijedor-otvorena obnovljena i renovirana zgrada (1)Pozorište Prijedor i ove godine organizuje manifestaciju “Pozorište za marku” u okviru Prijedorskog kulturnog ljeta u kojoj će igrati svojih pet predstava po simboličnoj cijeni ulaznica od po jednu KM.

Direktor Pozorišta Prijedor Zoran Baroš rekao je Srni da je na ovaj način prvi put prijedorsko pozorište u Kulturnom ljetu učestvovalo lani i da je odziv gledalaca bio iznad svih očekivanja.

“Izgleda da, ipak, jeste do cijene ulaznice”, ocijenio je Baroš.

Za večeras je najavljena predstava “Rabulizam” prema tekstu Muhidina Šarića i u režiji Ratka Orozovića, za četvrtak, 23. juna, “Feničanke, materijali”, autorski projekat Darka Cvijetića, a za subotu, 25. juna, “Večera budala”, po tekstu Frensisa Vebera i u režiji Slobodana Perišića.

rabulizam-najava (3)U nedjelju, 26. juna, Pozorište Prijedor igraće predstavu “Hotel 1948” po tekstu Borislava Pekića i u režiji Željka Kasapa, a u ponedjeljak, 27. juna, “Prekide” po tekstu Majkla Kristofera i u režiji Vedrana Marčete.

Sve predstave počinju u 20.00 časova. Blagajna radi svakim radnim danom od 8.00 do 14.00 časova, a biletarnica dva sata prije svake predstave.

SRNA