budimo ljudi za marka drinicaAkcija za oboljelog Marka Drinića, osamnaestogodišnjeg maturanta Elektrotehničke škole u Prijedoru, oboljelog od hemoblastoze, akutnog tipa leukemije, proširena je na cjelokupno područje Republike Srpske.

Dobru najavu te vrste, sa centralnog gradskog trga u Prijedoru, gdje je postavljen štand sa kutijama za novčane donacije, u petak su odaslali drugari Marka Drinića i aktivisti Humanitarne organizacije „Budimo ljudi“ iz Banjaluke.

– Akciju skupljanja novčane pomoći za Marka Drinića ćemo proširiti na cijelu RS, a u Prijedoru ćemo organizovati i završnu akciju tim povodom – rekao je Ivan Begić, volonter u Humanitarnoj organizaciji „Budimo ljudi“, najavljujući i niz kulturnih manifestacija u koje će se, prema najavama, uključiti i Pozorište Prijedor.

Podrška Marku Driniću, kojem je za presađivanje koštane srži na Vojno-medicinskoj akademiji u Beogradu potrebno obezbijediti 90.000 evra, osim na račune više banaka, može se dati i pozivom na humanitarni broj 1416 koji je aktivan do kraja ovog mjeseca.

RTV Prijedor
Foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Video – RTRS

prijedor za marka drinica-petak 17juni marko drinic 1416