slava grada-crkve svete trojice (1)Lomljenjem slavskog kolača i slavskim ručkom grad Prijedor i Crkva Svete Trojice proslavili su danas krsnu slavu Svetu Trojicu – Duhove.

Gradonačelnik Marko Pavić rekao je da je slava tradicija i da želi da ona bude nastavljena.

“Zna se da je na slavu svako dobrodošao i da slava nije vezana za naciju, nego za ljude i zato su svi ljudi dobre volje dobrodošli na slavu”, rekao je Pavić novinarima u Prijedoru.

On je naveo da se i ova slava obilježava u vrijeme kada je kriza, ali da grad Prijedor postiže dobre rezultate i da je slava samo podsticaj da se više radi i da se više pokaže jedinstvo i zajedništvo da bi rezultati u budućnosti bili bolji.

“Ovo je vrijeme kada obrazovanje u jednim školama prestaje i djeca se pripremaju za viši stepen školovanja i ljeto nije samo za odmor, ljeto je da se pripremimo za bolji rad na jesen, za učenje, za upis na studije, u srednje škole. Nadam da će naši učenici, radnici i naši zaposleni zaista i u ovoj godini postići rezultate koji će biti na zadovoljstvo svih”, kaže Pavić.

slava grada-crkve svete trojice (2)Obilježavanje Duhova počelo je sinoć koncertom duhovne muzike horova “Jedinstvo” iz Banjaluke i “Vila” iz Prijedora, te hora sveštenika Banjalučke eparhije, a nastavljeno jutros liturgijom u Crkvi Svete Trojice i polaganjem vijenaca na Centralno spomen-obilježje “Za krst časni”, posvećeno borcima poginulim u odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Slavskim svečanostima prisustvuje ministar uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Lejla Rešić, predstavnici javnog, političkog i privrednog života i susjednih lokalnih zajednica.

Tekst – SRNA
Foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

slava grada-crkve svete trojice (3) slava grada-crkve svete trojice (4) slava grada-crkve svete trojice (5) slava grada-crkve svete trojice (6) slava grada-crkve svete trojice (7) slava grada-crkve svete trojice (8)