rtvpd-tenis-mladi-finale (1)U finalu singlova Nikola Zekić iz Srbije bio je uspješniji od Filipa Praštala iz Banja Luke.

Vanesa Laona Georgijana Popa Teiusanu iz Rumunije bila bolja od Ukrajinke Olge Molchanove.

Na terenima Tenis kluba „Dr Mladen Stojanović”, od ponedjeljka, 13. juna, održava se tradicionalni, dvanaesti po redu, turnir iz Kalendara Tenis Evrope “M:tel Prijedor open 2016”.

Učestvovalo je 18 dječaka i 18 djevojčica, uzrasta do 12 godina, iz 15 zemalja. U finalu singlova Nikola Zekić iz Srbije bio je uspješniji od Filipa Praštala iz Banja Luke.

rtvpd-tenis-mladi-finale (2)Zanimljiv i rezultatski neizvjestan bio je meč djevojčica u kome je Vanesa Iaona Georgijana Popa Teiusanu iz Rumunije bila bolja od Ukrajinke Olge Molchanove.

U finalu dublova su: Radomir Tomić – Nikola Zekić (SRB), Luka Marko Bergonzi (ITA) – Filip Praštalo (BiH). Pobjednik meča Kira Pavlova – Ksenija Zajceva (RUS) i Olga Molšanova (UKR) – Vanesa Teiusanu (ROU) u finalu dubla djevojčica za protivnika imaju Jovanu Đurić i Ninu Mišić (BiH).

Supervizor Turnira Vladimir Jovanovski ističe da je turnir besprekorno organizovan, za što velike zasluge ima domaćin, Tenis klub “Dr Mladen Stojanović”.

Na ovom takmičenju iskustvo su sticale domaće igračice Safina Hodžić, Lana Trubarac i Marija Kovačević, rekao je Radovan Milojica, direktor Turnira.

Pokrovitelji 12. turnira su Grad Prijedor i Ministarstvo porodice, omladine i sporta RS, generalni sponzor “M:tel”, sponzor “Mira.

RTV Prijedor

rtvpd-tenis-mladi-finale (3)