vujakovic-svjetski kup rijeka (1)Ovogodišnja sezona svjetskih kupova (Parachute World Cup Series) u padobranskim skokovima na cilj otvorena je, proteklog vikenda, na Sportskom aerodromu “Grobnik“ kod Rijeke (Hrvatska).

Nastupilo je neuobičajeno malo ekipa: 21, sa 105 takmičara, od amatera, preko reprezentacija do profesionalnih, uglavnom vojnih, padobranaca.

Na žalost, bez tima Aerokluba “Prijedor”, najjače regionalne ekipe.

U austrijskoj ekipi “To be active” nastupio je prvotimac Aerokluba “Prijedor” Siniša Vujaković, koji se na austrijskoj i svjetskoj sceni takmiči sa austrijskom sportskom licencom.

vujakovic-svjetski kup rijeka (2)Najiskusniji prijedorski “ciljaš” počeo je takmičenje veoma dobro (dva, jedan, dva kaznena centimetra) i dijelio četvrto mjesto poslije trećeg turnusa.

U petom skoku imao je peh i pokvario veoma dobar plasman, završivši na 16. mjestu u master-konkurenciji i izgubivši 29 bodova na rang-listi Svjetskog kupa.

Vujaković, ovog vikenda, nastupa na jednom od dva prvenstva Austrije, a zatim slijedi drugi Svjetski kup na Bledu, Slovenija. Prvog vikenda u julu, u Prijedoru je na 21. Petrovdanskom kupu.

Nakon toga slijedi Drugo prvenstvo Austrije.

– Šest takmičenja redom je naporno, ali i izazovno i dobra prilika za brušenje forme – kaže Vujaković.

RTV Prijedor