pavic-bajsak 1Gradonačelnik Prijedora Marko Pavić zahvalio se danas u ime svojih sugrađana za svu pomoć koja je iz Turske upućena poplavljenim domaćinstvima u ovom gradu.

“Mi smo zahvalni prijateljima iz Turske na brizi u toku poplava jer su među prvima i zvali i pitali kako i čime da pomognu. Mi smo stari poznanici i uvijek se rado sjećamo gostoprimstva Manise i Izmira, naših bratskih komuna u Turskoj”, rekao je Pavić novinarima u Prijedoru nakon razgovora s počasnim generalnim konzulom BiH u Turskoj.

On je dodao da je kulturna saradnja sa turskim gradovima ostvarena i kroz gostovanja kulturno-umjetničkih društava, a privredna i kroz biznis forum dijaspore kojem je lani Prijedor bio domaći.

“Imamo prostora za zajedničko djelovanje i planiramo u budućnosti još tješnju saradnju”, kazao je Pavić.

pavic-bajsak 2Počasni generalni konzul BiH u Turskoj Kemal Bajsak rekao je da su, zahvaljujući gradonačelniku Marku Paviću i dugogodišnjoj saradnji Prijedora sa turskim gradovima, mnogi ljudi u Turskoj čuli za grad na Sani.

“Žalimo zbog poplava koje su zadesile i ovaj grad i BiH i region. Drago nam je da u Prijedoru nije bilo ljudskih žrtava”, kazao je Bajsak.

SRNA