nordic summer fest 2016 (1)NSF (“Nordic Summer Fest”) je festival elektronske muzike koji će se ove godine po drugi put održati na plaži Trica, koja se nalazi 11 kilometara od Prijedora. Festival će trajati od 29. do 31. jula, a okupiće preko 20 DJ-eva.

Cijena ulaznice za sva tri dana trajanja festivala je 10 KM, a u cijenu je uključeno i kamp mjesto na obalama rijeke Sane.

Aleksandar Žeželj, organizator NSF-a, ističe da manifestacija ima za cilj proslavu mladosti, druženje i očuvanje prirodnih ljepota rijeke Sane.

“Zasad je učešće na festivalu potvrdilo nekoliko DJ-eva, među kojima su Woozy, Aztech, Srđan Gojić, Disco Iz Not Dead, Davor H., Android Koncept, Marko Kralj, DJ Vlado, Billy Python, Nazor Sound i Omanian”, naglasio je Žeželj.

nordic summer fest 2016 (4)Pored muzičkih sadržaja, organizatori NSF-a su obezbijedili i mnoge druge zanimljive sadržaje, među kojima se posebno ističu turniri u odbojci na pijesku, kao i plivanje u rijeci Sani.

“Ova plaža je odlična lokacija za održavanje ovakvog festivala. Bitno nam je da promovišemo rijeku Sanu i sve njene ljepote. Trenutno je u fazi izgradnja samoodržive hidroelektrane na ovoj rijeci, koja će potopiti neke od najljepših plaža u Prijedoru. Cilj nam je da kroz dobru muziku i druženje ukažemo na problem gubitka prirodnih ljepota koje ova rijeka nudi”, dodao je Žeželj.

Za prva dva dana festivala najavljene su cjelodnevne žurke, a treći dan je chill out dan, rezervisan za muziku koju krase lakši ritmovi. Posjetioci će moći uživati u kupanju, odmoru na plaži, a biće organizovani i turniri u odbojci na pijesku.

nordic summer fest 2016 (2)Organizator je naglasio da je ideja o organizovanju ovakve manifestacije došla spontano.

“Prošle godine za samo sedam dana sam uspio organizovati festival, uraditi logo i dizajn i odrediti lokaciju za održavanje festivala. Na prošlogodišnjem NSF-u je bilo preko 200 gostiju iz Prijedora i okolnih gradova, a zabilježen je i dolazak i gostiju iz većih evropskih država, među kojima su prednjačili ljudi iz Holandije”, istakao je Žeželj.

Organizator dodaje da su na prošlogodišnjem festivalu nastupila četiri DJ-a, koji su puštali muziku za goste preko 24 časa.

“Osnovni cilj kojem težimo je da ovaj festival postane tradicionalan i da iz godine u godinu okuplja poštovaoce prirode i ljubitelje elektronskog zvuka”, istakao je Žeželj.

Nezavisne novine
Foto – Nordic Summer Fest
nordic summer fest 2016 (3)