nezavisne-more-lopoviNepoznati lopovi su u srijedu iz porodične kuće Šabana Kahrimanovića (81) iz prijedorskog naselja Trnopolje ukrali novac u vrijednosti 35.000 KM i određenu količinu zlatnog nakita.

Izvor “Nezavisnih” blizak istrazi kazao je da su Kahrimanovići u trenutku krađe bili na molitvi u mjesnoj džamiji, koja je od njih udaljenija svega stotinak metara.

“Dio novca je bio u markama, a dio u evrima. Među pokradenim zlatnim nakitom su bila tri prstena, zlatna ogrlica i minđuše”, kazao je naš izvor.

Prema riječima njegove supruge, po povratku sa molitve primijetili su nered po kući, ali su pomislili da ga je napravila mačka.

“Vidjela sam torbicu na podu u kojoj se nalazio novac, a kada sam je otvorila bila je prazna”, kazala je njegova supruga.

Prema njihovim riječima, ukradeni novac su čuvali tridesetak godina, za ono najgore.

“Bile su to pare kojima smo željeli sebe osigurati za, ne daj bože, da padnemo u postelju pa da imamo odakle plaćati ko nas bude služio”, kažu ovo dvoje staraca.

Iz Centra javne bezbjednosti Prijedor su saopštili da je krađa prijavljena u četvrtak iza ponoći.

“Preduzimamo sve mjere u cilju rasvjetljavanja ovog slučaja. Sva aktivnost je usmjerena na pronalaženju počinilaca”, kazali su u prijedorskoj policiji.

Nezavisne novine