expresmag-halid muslimovic-tlzp (1)Ni Halidu Muslimoviću nije jasno zbog čega je toliko pojedinim njegovim kolegama zasmetalo njegovo učešće u nedavno završenom šouu “Tvoje lice zvuči poznato”.

– Ne znam koje su me to budale kritikovale, ali sam čuo. Šta ćeš… uvijek će biti budala i zavidnih ljudi – kaže na početku Muslimović.

Bilo je to za njega jedno iskustvo više. Pozitivno u svakom smislu, dodaje on.

– Dosta mi je reklo da sam bio jedan od najpozitivnijih takmičara u tom šouu. Odgovarao sam svim zadacima i bio i iznad svojih očekivanja. Pobijedio sam u jednoj emisiji, dio novca usmjerio u Prijedor u jednu humanitarnu organizaciju, lijepo se zabavio… Šta da više očekujem – priča “čuperak”.

Najbolje komentare dobio je nakon nastupa sa Suzanom Mančić i briljatnog “prljavog plesa” kada je imitirao Patrika Svejzija.

-To je bio vrhunac! Vidjelo se da sam se maksimalno posvetio toj imitaciji i na kraju zasluženo pobijedio – zadovoljan je Halid.

Najteži zadatak mu je bio onaj u kojem je trebao “skinuti” Zdravka Čolića.

– Kako ne bih unio paniku među ostale učesnike i produkciju, nikome nisam govorio da se nekoliko dana prije tog nastupa i na dan snimanja, nisam osjećao najbolje. Bio sam jako bolestan. Žao mi je što sam se našao u takvoj situaciji baš onda kada sam trebao imitirati Čolu. Tamo gdje sam najjači, bio sam najslabiji. Toliko sam bio bolestan da sam morao pjevati dva tona niže – nastavlja Muslimović.

expresmag-halid muslimovic-tlzp (2)S druge strane, kada se našao u ulozi kolegice Stoje Novaković morao je pretrpjeti i nevjerovatnu bol… I danas sa smijehom priča kako su ga depilirali zbog te imitacije.

– Imitacija Stoje svima je ostala u posebnom sjećanju, a meni posebno. Morali su me depilirati od glave do pete. Zbog Stoje sam bio kao obarena kokoška (smijeh). Nije mi tada bilo lako zbog maske, depilacije, perike, haljine… Zvala me je i Stoja, keže bilo joj simpatično. Rekao sam joj, a što su i gledaoci prokomentirali, da imam puno bolje noge od nje – kroz smijeh priča Muslimović.

Više je nego zadovoljan organizacijom, produkcijom “Emotion” koji su, veli on, vrhunski profesionalci.

– Ne znam da li oni praktikuju nekog ko je već učestvovao opet zvati u takmičenje, ali kada bi dobio poziv, rado bih ga prihvatio… za taj ili neki sličan šouu – najavljuje Halid.

Sada sam zdraviji

– Učestvovanje u “Tvoje lice zvuči poznato”, s druge strane puno je uticalo i na moje zdravlje. Imao sam u Beogradu stan, nisam stalno morao putovati pa sam se mogao posvetiti i zdravlju, bez puno stresa. Mirovao sam, pridržavao se terapija koje sam dobio od liječnika… Sada sam zdraviji i čiliji – vidno zadovoljan priča nam Halid.

Rasim Ljajić je moj veliki prijatelj

Halid je prije nekoliko dana objavio novu pjesmu. “Dunjo moja” je numera za koju je on radio muziku i tekst, a pomoć u doradi teksta imao je i od srbijanskog ministra Rasim Ljajić.

-Mi smo dugogodišnji prijatelji i kada je vidio tekst za tu pjesmu predložio je da ga malo korigira i konačni “proizvod” mi se jako dopao – otkriva nam Halid na čijoj su novoj pjesmi radi i Ljubo Kešelj, u čijem je studiju i snimljena, kao i pjevačev muzičar Miroslav Railić.

Keva laže da je imala nešto sa mnom

-Posljednjih dana me osoba koju nazivaju Keva, učesnica “Farme”, uzima u konetkstu da sa mnom ima prošlost što odmah moram lično i da negiram! Kao neko ko je 30 godina na estradi i neko ko je bio uzor mnogim pevačima, nikada sebi nisam dopuštao da neko gradi reklamu preko mojih leđa, mogao rada ili moje porodice! Dotična Keva danima se hvali kako je ona bila sa mnom u vezi što je notorna laž! Dotičnu osobu sam vidio svega dva-tri puta u životu, a toliko mi je ostala u sećanju da je nisam ni prepoznao na “Farmi” pošto svaki dan na svojim nastupima viđam hiljadu lica! Pozvan sam od strane produkcije i medijske kuće da to veče zabavljam kako farmere tako i same gledaoce i uvijek se trudim da budem ono što jesam – profesionalac u svom poslu – oglasio se Muslimović.

Express magazin