tamara kecan-miss balkanProteklog vikenda u apart-hotelu MujEn Lux na Kopaoniku, održano je treće po redu takmičarsko veče MISS BALKAN za 2016.godinu na kojem se predstavila još jedna grupa djevojaka iz BiH.

Generalni sponzor, pokrovitelj i domaćin takmičenja MISS BALKAN – apart-hotel MujEn Lux Kopaonik- omogućio je luksuzan boravak djevojkama i brojnim posjetiocima.

Članovi žirija bili su: Diaz Kova-modni dizajner umetničkih torbi, Miljana Vulović, vlasnica modnog ateljea Stela i Prva pratilja MISS EVROPE 2008, Adnan Delić-ispred kompanije TID iz Novog Pazara koja vrši proizvodnju i veleprodaju veša i daruje sve takmičarke i članice žirija, Adi Huskić-pjevač iz Kaknja, Emina Vukičević-književnica iz Sarajeva, proglašena za ženu 21. Vijeka, Emir i Elvedin Žirčanin-ispred kompanije Next Technology koji su zaslužni što je sajt www.missbalkan.info urađen po svjetskim standardima i Enes Radetinac-urednik Televizije Jedinstvo Novi Pazar.

Goste je zabavljao Dušan Veselinović, Zvezda Granda.

Pred žirijem se predstavilo osam djevojaka u tri nastupa: kežual, bikini i u večernjim haljinama.

tamara kecan-miss balkan (2)Za drugu pratilju proglašena je Nirvana Ramić iz Prijedora, prva pratilja je Neda Oroz iz Banja Luke, a lentu pobjednice treće grupe BiH ponijela je Tamara Kečan iz Prijedora.

Puno sponzora darovalo je takmičarke.

Za tri prvoplasirane, darodavci nagrada su bili Kozmetički studio Relax iz Sarajeva, Turistička agencija Relax iz Sarajeva, Modna konfekcija Carmen Line, Modna dizajnerka Ksenija Đukić, Konfekcijska kuća Bellissima i Modna kreatorka Amina Hasanbegović i Hotel Monument na Kozari.

Pobjednica Tamara Kečan ima direktan prolaz u polufinale takmičenja MISS BALKAN, a prva pratilja će svoju sreću oprobati u baražu takmičenja. Sve učesnice nastavljaju dalje takmičenje putem glasanja na web adresi www.missbalkan.info, gdje će se do 10.decembra glasati i tada izabrati pobjednica MISS INTERNETA MISS BALKAN.

Miss Balkan

tamara kecan-miss balkan (1) tamara kecan-miss balkan (4) tamara kecan-miss balkan (3)