srna-socijalisti prijedor protiv protestaPredsjednik Gradskog odbora Socijalističke partije Prijedor Milenko Puzigaća izjavio je danas da SP ne podržava nikakve vidove protesta u Prijedoru jer smatra da se takvim načinom ništa ne postiže.

“Građani ne treba da nasjedaju na priče kako se Savez za promjene brine za radnike `Mitala` kad se `Mital` još zvanično nije ni oglasio u vezi sa prodajom državnog kapitala u ljubijskim rudnicima”, rekao je Puzigaća na konferenciji za novinare u Prijedoru.

On je naveo da su se predstavnici koalicionih partnera u Prijedoru – SP-a, DNS-a i SNSD-a – dogovorili da neće organizovati nikakve kontraproteste jer bi to narušilo miran život u gradu, što im nije cilj.

“Građani treba da znaju da nije vrijeme i mjesto da se protestima nešto mijenja i pozivamo ih da ne izlaze na proteste i da se ne pojavljaju na skupovima Saveza za promjene”, poručio je Puzigaća.

Predsjednik Izvršnog odbora GO SP-a Prijedor Ranko Kolar rekao je da Narodna skupština Republike Srpske nije donijela konačnu odluku o privatizaciji Rudnika željezne rude /RŽR/ “LJubija” i da je Savez za promjene “podigao bespotrebnu prašinu”.

“Iako je Vlada donijela odluku o prodaji akcija državnog kapitala `Izraeli investment grupi` kao najpovoljnijem ponuđaču, razgovori sa `Mitalom` i dalje traju, tako da će konačne odluke biti donesene najvjerovatnije do kraja mjeseca”, naveo je Kolar.

On je pozvao sve građane Prijedora da ne budu izmanipulisani od opozicija, da ne izlaze na proteste i da ne nasjedaju na pozive koji vode podjalama naroda, a da svoju volju iskažu u oktobru na izborima.

“Mi smatramo da protesti štete građanima Prijedora i Srpske. Pozadina je svima poznata, politička, i nisu u žiži radnici `Mitala`. Lideri opozicije žele da se predstave kao veliki dušebrižnici za radnike rudnika, iako su oni 2004. godine potpisali štetan ugovor sa `Mitalom”, napomenuo je Kolar.

SRNA