srna-snsd prijedor-drago tadicPredsjednik Gradskog odbora SNSD-a Prijedor Drago Tadić pozvao je članice Saveza za promjene da proteste protiv privatizacije Rudnika željezne rude “LJubija”, umjesto u Prijedoru, organizuju u LJubiji, kojoj bi se stari sjaj mogao vratiti samo ponovnim oživljavanjem rudnika.

“Tamo neka predlože rješenje šta sa rudnikom u LJubiji, ali neka ponesu i ugovor iz 2004. godine koji su oni osmislili kao vlast u Republici Srpskoj i neka objasne zašto je zaustavljen razvoj proizvodnje u LJubiji i zašto su sva eksploataciona prava za prirodne resurse dali neograničeno u vlasništvo `Mitala`, i to za džabe”, rekao je Tadić na konferenciji za novinare u Prijedoru.

On je ocijenio da je potez Saveza za promjene, očigledno, nastavak političke borbe protestima, galamom, haosom i željom za vlašću, a nikakva briga za radnike “Mitala”, građane Prijedora, a najmanje stanovnike LJubije.

“Protesti donose uznemirenost, nesigurnost i podjelu građana Prijedora.Da li je to podrška investitorima?”, upitao je Tadić.

On tvrdi da će “u Prijedor sutra autobusima doći građani Banjaluke i drugih gradova Republike Srpske, da će nositi transparente kao i 14. maja u parku u Banjalcui i da tu neće biti ni radnika rudnika”.

“Mislim da su zloupotrijebljeni predsjednici prijedorskih gradskih odbora stranaka Saveza za promjene i da će to shvatiti u petak ujutro kad vide da tu nije bilo građana Prijedora”, naglasio je Tadić.

Prema njegovim riječima, odluka Vlade Republike Srpske o prodaji državnog kapitala u RŽR “LJubija” ne ugrožava poslovanje “Arselor Mitala Prijedor”.

On ističe da se odlukom samo mijenja “Mitalov” partner, a sva vlasnička i upravljačka prava zadržava “Mital” koji se ranije izjasnio da trenutno nije zainteresovan za kupovinu RŽR “LJubija”.

Savez za promjene najavio je da će sutra u Prijedoru organizovati mirne proteste zbog najave vlasti o prodaji državnog dijela kapitala u RŽR “LJubija”.

SRNA