kup grada 2016-finale-najava (2)Danas će biti odigrana finalna utakmica „Jelen“ Kupa grada Prijedora.

Omarska, koja je drugim mjestom u prvenstvu Druge lige Republike Srpske-grupa Zapad ostvarila najveći uspjeh u istoriji, sastaće se u 17.30 časova na Gradskom stadionu u Prijedoru sa ekipom regionalnog ligaša FSA Prijedor.

-Došli smo do same završnice takmičenja, a ove godine učešće je uzelo svih 15 klubova, 13 sa područja grada Prijedora, a dva iz opštine Oštra Luka. Gradski fudbalski savez Prijedor je ove godine obezbijedio i sponzore takmičenja. „Jelen pivo“ koje je i u nazivu, poklanja pobjedničkoj ekipi garnituru dresova. Bitno je i da istaknemo pomoć gradonačelnika Marka Pavića i sportske firme „Sport vision“, jer je najboljem igraču svake utakmice poklonila majicu. Četvrti sponzor bilo je Udruženje fudbalskih sudija i instruktora GFS Prijedor, jer su dali svoj doprinos smanjenju troškova klubovima, dijeljenjem pravde samo za sudijsku taksu. Prezadovoljni smo kako je odigrano ovih 13 mečeva. Nije bilo nijednog incidenta, bar nismo dobili prigovor od nijedne ekipe, a zahvalio bih se i medijima na dobrom praćenju, što je dio potrebnog „kolora“, a nadam se da će Omarska i FSA Prijedor, kao dvije najkvalitetnije ekipe sa područja grada Prijedora, što su svojim igrama dokazale, odigrati utakmicu sa dosta dobrih akcija, a da će ljubitelji fudbala koji dođu moći da uživaju i vide kvalitetan fudbal. Sigurno je da imamo dva dobra protivnika koja mogu da pošalju lijepu fudbalsku sliku iz Prijedora – istakao je predsjednik GFS Prijedor Slaviša Kralj.

kup grada 2016-finale-najava (1)Omarščani su bili finalisti u prvom ciklusu ovog takmičenja, 2013.godine, kada su u borbi za pobjednički pehar nakon izvođenja penala poraženi od Rudar-Prijedora, a osvajači su još bili OFK Brdo iz Hambarina (2014) i prijedorska Gomjenica prošle godine.

-Omarska je u ovom momentu jedan od klubova, koji želi da fudbal bude na višem nivou, iako smo mala sredina. Kup smo shvatili na jedan ozbiljan način, pozvali smo da takmičenje odigramo sa svojom najboljom ekipom i zaista želimo da tako bude i sa Rudar-Prijedorom i svim ostalima, da bude ovakvo kakvo jeste. Zadovoljan sam dosadašnjim tokom, ne samo zbog činjenice da smo u finalu, nego što je sve do sada proteklo onako kako i treba. Finale treba da se odigra u sportskom duhu da pokažemo da je to jedno sportsko nadmetanje i da ga završimo ovako kako smo se i dogovorili. Od strane Omarske sve je tako do sada bilo, pa i ovaj finalni meč želimo da odigramo na najkorektniji mogući način – naglasio je trener Omarske Milenko Vuleta.

Iskusni stručnjak, bez sumnje prvi među trenerima u regiji, iskoritstio je priliku da kaže da Omarska mora biti više zastupljena u GFS Prijedor, pošto je do sada stalno bila po strani, u zapećku i uvijek se nešto dešavalo mimo nje.

Zaslužila je to i tradicijom dugom 40 godina i rezultatima koje postiže.

Želja Omarščana, kako je naglasio, je da budu uzoran sportski kolektiv, a da ne remete odnose ni u Prijedoru niti bilo gdje u fudbalu.

Tako prilaze i finalu, da daju svoj doprinos kako bi sve proteklo na najbolji mogući naćin.

-Iskoristio bih prvo priliku da čestitam Omarskoj na plasmanu u finale. Zvučaće možda neskromno, ali posebne čestitke želim da uputim svojim igračima, koji su u vremenima, kad proslavljamo i 10 godina postojanja kluba učinili ovim uspjehom da to bude i kruna našeg bitisanja u prijedorskom fudbalu i fudbalu regije. Prednost u finalu dajem našem rivalu, kako i zbog višeg ranga takmičenja u kojem je, ali i s obzirom na to da je, po mom mišljenju, najbolji i najorganizovaniji klub u gradu Prijedoru, a možda i šire. Ipak, lopta je okrugla, neka pobijedi bolji i neka sve protekne u najboljem redu – naglasio je predsjednik FSA Prijedor Aleksandar Savić.

Finale, u kojem je delegat Ljuban Jeftić, sudiće u ulozi glavnog arbitra Luka Bilbija, sa pomoćnicima Nemanja Davidovićem i Mladenom Stuparom.

U predigri finalnog susreta od 16 časova sastaće se pionirski timovi Omarske i FSA Prijedor.

Delegat je Petar Krajišnik, a duel će voditi sudijska trojka u sastavu: Milan Basrak (glavni djelilac pravde) Milan Joškić i Tamara Došen.

Želja je da ovaj fudbalski spektakl bude upotpunjen i odmjeravanjem snaga najmlađih, a postoji razmišljanje u Gradskom fudbalskom savezu Prijedor da se u budućnosti organizuje, uz seniorski i Kup za pionirske sastave.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com