nezavisne-marko janjicMarko Janjić, dvanaestogodišnjak iz Brezičana kod Prijedora, odlučio je da se učlani u Savez nezavisnih socijaldemokrata i na taj način postao najmlađi član ove stranke.

Marko ima 12 godina i kaže da je za SNSD prvi put čuo u sedmoj godini. Učenik je šestog razreda OŠ “Jovan Cvijić”, a ističe da je SNSD zavolio još “kao mali”.

“Zavolio sam SNSD kao mali i zato sam odlučio da se učlanim u stranku. Mislim da je predsjednik Dodik vrlo mudar i pametan i da je najbolji predsjednik u BiH”, rekao je Marko, za SNSD.info.

“Volio bih da učestvujem u nekim aktivnostima SNSD-a, ali sada ne znam koje postoje”, kazao je on.

Na pitanje šta misli o Savezu nezavisnih socijaldemokrata odgovorio je “mislim da je SNSD najbolja stranka u Republici Srpskoj i da lako može pobijediti u svim regijama”.

Marko kaže da sa drugovima baš i ne razgovara o politici, ali da mladi treba više da se angažuju u političkom životu, a da roditelji o tom pitanju odlučuju umjesto nekih.

Rekao je da bi političari mogli da se angažuju na renoviranju stadiona u njegovom mjestu, te da ima nekih neasfasltiranih puteva.

“Planiram da upišem srednju policijsku školu, ali ne znam da li ću to moći ostvariti, a mislim se u životu baviti i politikom”, kaže Marko.

Marko trenira fudbal i karate, ali prizaje da karate malo više voli jer ga trenira šest godina i nosilac je braon pojasa.

Markova mama Daliborka, ističe da je on dobro dijete i uspješan đak, a da je pokazao interesovanje za SNSD kroz razgovor sa komšijom koji je aktivan u mjesnom odboru.

Nezavisne novine