pozorisna radionicaOvim putem informišemo vas da će se od 16. do 18. juna u periodu od 17:00 do 19:00 časova (četvrtak) i u periodu od 10:00 do 16:00 časova (petak i subota) u prostoru Centra Sunce, realizovati prvi dio pozorišne radionice za mlade, čiji će proizvod biti predstava koja će biti prikazana publici u okviru manifestacije povodom obilježavanja stogodišnjice od osnivanja Rudnika željezne rude Ljubija, a koju će Udruženje Program Prijedor iz Trenta zajedno sa akterima lokalne zajednice Prijedora upriličiti u Ljubiji 5. i 6. avgusta ove godine.

Prva, pripremna radionica upoznavanja realizovana je 19. marta u prostoru Agencije lokalne demokratije Prijedor uz učešće mladih dramskog studija „Živko Desnica“, a voditelj radionice bio je Paolo Vićentini (Paolo Vicentini), profesionalni glumac iz Trenta.

ald-radionica-gluma (1)Cilj radionica je kreativno izražavanje mladih kroz glumu kao instrumenat za upoznavanje i otkrivanje sebe samih, zbližavanje sa drugima, izražavanje svojih osjećanja i potreba, kao i skretanje pažnje javnosti na određene probleme sa kojima se susreću mladi današnjice, dok će tema radionice biti obrada predstave Romeo i Julija, ali na jedan šaljiv i moderan način uz malo teksta i dosta plesa i pjevanja, a publici će biti ostavljeno da sama procijeni i odabere da li je kraj predstave tragičan ili srećan.

Drugi i treći dio radionice planiran je za period 14. – 16. juli i 4. – 6. avgust.

ALD Prijedor