turnir dan mladosti-donji agici (1)Stotinjak mladih sa područja Novog Grada i Prijedora okupilo se protekle nedjelje u mjestu Donji Agići – Čelopeku nadomak Novog Grada na zajedničkoj proslavi Dana mladosti i to, kako mnogi kažu, na mjestu ljepote, života i društva.

Na igralištu ispred škole “Branko Ćopić” u Donjim Agićima 11 ekipa je odmjerilo snage u malom fudbalu i pokazalo da se jedino kroz sport može doći do zavidnog druženja i uzajamnog poštovanja, ne mareći ko je od koga stariji niti ko je druge nacionalnosti, već uz želju da se svi jednako provedu najbolje što mogu.

Jedan od organizatora, Vedran Jazić, kazao nam je da se ovaj turnir održava već petu godinu zaredom i da “prati” jugoslovenski dan mladosti, 25.maj, ali se zbog vremenskih neprilika održao nešpto kasnije.

-Cilj nam je druženje, igra i zabava, što smo ovim okupljanjem i potvrdili – rekao je Jazić.

turnir dan mladosti-donji agici (2)Sve ekipe su učešćem na ovom turniru mladosti pokazale da je rekreacija jedan od načina za zdrav život.

Kratkotrajni pljuskovi prekidali su turnir, pa su kapiteni zajedno sa organizatorima dogovorili da finalna mjesta bratski podijele i da zajedno, kako kažu, “omrse brke” misleći na jagnje koje se okretalo na ražnju tokom trajanja turnira.

Ekipe domaćina, “Kop Gačić” Agići i “Novi Grad” odlučili su da ne izlaze više na teren, možda i zbog vruće jagnjetine pa su novčanu nagradu podijelili onako kako i dolikuje složnosti, bratstvu i jedinstvu, na “ravne časti”.

Svako ko je učestvovao na ovom turniru, da li kao publika ili igrač, pobjednik je – ističu organizatori i dodaju da Dan mladosti neće ostati zaboravljen i da će naredne godine donijeti još boljeg druženja i želje za onim što nas ujedinjuje, a to je ovaj turnir.

Tekst i foto – Mladen Karan/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

turnir dan mladosti-donji agici (3) turnir dan mladosti-donji agici (4) turnir dan mladosti-donji agici (5) turnir dan mladosti-donji agici (6)