gradonacelnik pavic-prijem za kk prijedor (1)Gradonačelnik Prijeodra Marko Pavić priredio je prijem za košarkaše Prijedora, ovogodišnje šampione Prve lige Republike Srpske, poslije završnih borbi u „plej-ofu“ ovog takmičenja.

Dobrodošlicu im je poželjela i Ljiljana Babić, načelnica Odjeljenja za društvene djelatnosti, čestitajući na ostvarenom dometu.

-Čestitam vam na ovom izuzetnom uspjehu, kako za košarkaški, tako i sport uopšte, grad Prijedor. Osvajanjem prvog mjesta na republičkom nivou postali ste član Premijer lige BiH, a želim da istaknem da će grad Prijedor pružiti podršku klubu za normalno takmičenje. Sigurno je da vjerujemo da možete dostojno da predstavljate svoju sredinu i budete stabilni u najvišem rangu. Nisu vam previše davali šansi da budete prvi u RS, ali ste to postigli svojim izuzetnim zalaganjem. Neka tako bude i u eliti. Vjerujem da nećete imati epizodnu ulogu, već biti stabilni, da u Prijedor protivnici ne dolaze po sigurne bodove, a da uvijek njegujete istinsko sportsko odmjeravanje snaga, kao što se to i do sada činili. Očekujem da ćete imati i pravu podršku sa tribina, jer je u Prijedoru sportska publika, uglavnom pozorišna – naglasio je Pavić.

gradonacelnik pavic-prijem za kk prijedor (2)Prvi čovjek grada Prijedor, iako ne priča često o svom privatnom životu, podsjedio je ovom prilikom da ga vežu lijepa sjećanja za košarku, kojom se bavio tokom mladosti i upravo preko ovog sporta kročio u politiku.

Bio je u izvjesnom periodu predsjednik kluba, dok je nosio ime Progres i OKK Mrakovica, koja je čak bila u osmini finala Kupa Jugoslavije, da bi preko političkih omladinskih i ostalih organizacija stigao do mjesta predsjednika opštine.

-Zahvaljujemo se na prijemu gradonačelniku Paviću. Generacije košarkaša stasavale su kroz ovaj klub, koji je počeo sa radom 1971.godine, ali se, s obzirom da su bili srednjoškolci, nisu zadržavali, jer su odlazili na studije i napuštali Prijedor. Izrastali su u dobre ljude, mnogo je prošlo imena i kroz posljednjih 10 godina koliko smo bili u Prvoj ligi RS. Sada su se „kockice posložile“, igrači su, predvođeni trenerom, koji ima svoje košarkaško ime, izborili plasman u elitno takmičenje. Ono traži više finansijskih sredstava, jer su naša i sada bila skromna, među najnižima, kada su u pitanju budžeti prvoligaša RS – rekao je predsjednik kluba Vlado Reljić.

gradonacelnik pavic-prijem za kk prijedor (3)Paviću je uručio dres sa brojem „1“ sa potpisima igrača, trenera i predsjednika, kao uspomenu na najveći uspjeh u istoriji košarkaškog kluba koji nosi ime grada na riejci Sani, jer pomoći je bilo od strane grada Prijedora.

Izvjesno je da će je morati biti više, ekipa će se morati pojačati, a potrebno je zadovoljiti i sve uslove vezane za zahtjeve Košarkaškog saveza BiH, pa i one koje mora da ispunjava spoortska dvorana „Mladost“.

-Ovi momci su pravi šampioni. Ušli smo u prvenstvo da budemo stabilni, izborimo siguran opstanak, pokušamo da napravimo iskorak u odnosu na prethodnu sezonu u kojoj smo bili peti. Sve šanse davale su se banjalučkom Studentu, koji nas je u ligaškom dijelu dva puta pobijedio. Kada se tome doda da je slavio i u jednoj prijateljskoj utakmici i dobio prvi meč finalne serije „plej-ofa“, trebalo se psihološki dići poslije 4:0 za njih. Uzdrmali smo ih kada smo ih dobili prvi put, poslije druge naše pobjede izgubili su samopouzdanje, a na kraju presudio je timski duh. Prošli smo sve uspone i padove, suze, svađe, ali i grljenja i ljubljena u svlačionici, ali sa ovakvom energijom i posvećenošću radu vjerujem da i u Premijer ligi BiH možemo dostojno sa svima da se nosimo – istakao je trener košarkaša Prijedora Danilo Palalić.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

gradonacelnik pavic-prijem za kk prijedor (4)