nikola sa tetkomDragana Vujić iz Salcburga, sa svojim roditeljima Grozdanom i Nevenkom Kovačevićem, posetila je dvadesetomesečnog Nikolu Dunovića iz Prijedora, sina Jelene Trikić, “Majke hrabrost”, koja je dala svoj život da bi na svet donela Nikolu.

Dobrotvorka iz Austrije ne zaboravlja svoje obećanje da će Nikoli pomagati dokle god to bude mogla. Kada dođe u rodni kraj za novogodišnje praznike i tokom leta na godišnji odmor, uvek poseti malog Nikolu i obraduje ga brojnim poklonima. I ovoga puta Dragana je bila izdašna u darovima. Nikola je dobio igračke, mnogo lepe odeće i 200 evra da bi otac Goran mogao da mu kupi ono što mu je potrebno.

– Nikola je prekrasan dečak i moji roditelji i ja ga obožavamo. Vidim da lepo napreduje i da je dobro i zdravo dete i to je prava sreća za porodicu Dunović. Nikoli uvek kupim ono što mislim da mu treba od odeće i uživam zaista u toj kupovini. Deca se najviše obraduju igračkama i zato bez njih ne dolazim kod Nikole – priča Dragana.
Pošto je letnji raspust počeo, Goran sada po ceo dan provodi sa Nikolom. Pošto su vrućine, ujutro i uveče su obavezno napolju u igri i šetnji.

– Ogromnu zahvalnost dugujem Dragani i njenim roditeljima što ne zaboravljaju Nikolu. Mnogo nam znači ova pomoć u novcu i odeći, a to doprinosi da Nikola i ovako mali oseti radost darivanja – kaže Goran Dunović.

vesti-dragana-nikolaSvaki dan nova reč
– Kako raste, Nikola je sve nemirniji, što je prirodno. Svi ga čuvamo i sve nas vrlo brzo smori. Ali neka, važno je da je zdrav. Sada sve više i više priča, svaki dan izgovori neku novu reč, neki put niko ne može da ga razume. Veseo je i nasmejan i svima nam je prava zabava u kući – dodaje Goran.

POZIV DONATORIMA
Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Vesti-online.com