srna-zaposljavanje-doobukaZamjenik gradonačelnika Prijedora Milenko Đaković i predsjednik Udruženja “Progres” iz Sarajeva Elvir Čaušević potpisali su sa sedam poslodavaca iz ovog grada ugovore o praktičnoj doobuci osam nezaposlenih lica.

Đaković je naveo da Gradska uprava na ovaj način nastoji da pruži priliku mladima da se doobukom ili prekvalifikacijom lakše zaposle.

“Poslodavci sa kojima smo ranijih godina potpisali ugovore o doobuci za 40 nezaposlenih lica, zaposlili su više od 80 odsto lica koja su kod njih pohađala doobuku, te se nadamo da će tako biti i ovaj put”, kaže Đaković.

Poslodavci su se obavezali da će tokom šest mjeseci, koliko traje doobuka, zaposlenim licima isplaćivati platu i uplaćivati doprinose.

“Šestu godinu zaredom Udruženje `Progres` i Fondacija `Krila nade”, u saradnji sa nosiocima vlasti grada Prijedora, potpisuje ugovore sa poslodavcima o praktičnoj doobuci lica od 18 do 35 godina, koja su završila osnovnu ili srednju školu”, rekao je Čaušević.

On je dodao da je ove godine u projekat “Pomoć za samopomoć” uključeno devet regija iz BiH, odnosno 50 kandidata koji se nalaze na doobuci, za čije će bruto plate biti izdvojeno 240.000 KM.

Polovinu sredstava finansiraće Ministarstvo spoljnih poslova NJemačke, a drugu polovinu lokalne zajednice u BiH.

SRNA