autotransport-pogon proizvodnja ljepila (1)U Prijedoru bi 1. septembra ove godine trebalo da počne s radom fabrika za proizvodnju ljepila i prajmera za parket po licenci italijanske firme “J.F. Amon” iz Bolzana.

Ugovor o zakupu prostora danas su u Prijedoru poptisali predstavnici firme “Knežević entering” iz Laktaša i “Autotransporta” Prijedor.

“Zakupili smo prostor u krugu `Autotransporta` na Urijama od 1.050 kvadratnih metara na deset godina gdje će se odvijati proizvodnja. Za desetak dana krećemo u adaptaciju tog prostora i proizvodnju planiramo početi 1. septembra”, rekao je Srni direktor i vlasnik firme iz Laktaša Marko Knežević.

autotransport-pogon proizvodnja ljepila (2)On je najavio da će u ovoj godini biti zaposleno deset radnika, te da se za iduću godinu planira i proizvodnja lakova za drvo koja bi značila još 20 do 30 novih radnih mjesta, ali da to još uvijek nije izvjesno.

“Otvaranjem fabrike u Prijedoru dio proizvodnje iz Bolzana preseliće se u Prijedor, a ukoliko se uspije postići dogovor i o preseljenju proizvodnje lakova za drvo, onda će iduće godine time biti proširena proizvodnja u Prijedoru”, pojasnio je Knežević čija se firma u Laktašima bavi ugradnjom podnih obloga.

Direktor Agencije za ekonomski razvoj grada Prijedora “PREDA-PD” Mišo Reljić rekao je da su pregovori o ovom poslu počeli prije šest mjeseci i da je današnjim potpisivanjem ugovora finalizovana još jedna uspješna investicija.

“Agencija `PREDA` obavezuje se da će sa gradskom upravom i Zavodom za zapošljavanje obezbijediti investitoru adekvatnu radnu snagu”, najavio je Reljić.

Firma “Knežević entering” iz Laktaša radi po licenci italijanskog partnera iz grupe “J.F. Amon” s kojim ima ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji i koji je ujedno njen glavni kupac.

Tekst – SRNA
Foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com